Siirry sisältöön
mietiskelijä

Minulla on muutama ongelma liittyen ulkonäkööni ja itsetuntooni. Olen aina ollut pyöreähkö, ja vähän väliä minulle on joku ulkonäöstäni nälvinyt.

Itsetuntoni on sen takia siis aika alhainen. Toivoisin, että sairastuisin anoreksiaan, sillä haluaisin laihtua paljon.

Pituus/painosuhteeni on n.170 cm/68kg. Vaihdoin juuri uuteen kouluun ja kaikki luokkalaiseni ovat aivan älyttömän laihoja ja kauniita, mikä häiritsee minua suunnattomasti.
Miten voisin laihtua nopeasti paljon?

O_o

Ensinnäkin: liian nopea laihduttaminen ei ole koskaan hyväksi. Toiseksi: Anoreksia on hengenvaarallinen syömishäiriö, jonka vaikutuksesta ihminen ei kykene vastaanottamaan ravintoa ja kuihtuu pois. Älä IKINÄ toivo sairastuvasi. Oon sua lyhyempi ja painan enemmän. Mulle on nälvitty mun painosta viimeiset 6 vuotta. Ainoa keino saavuttaa oikea paino on muuttaa elämäntapojaan, kuten liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin.

Tehosekoilija

Paino ei saisi vaikuttaa itsetuntoon mitenkään. Hanki ensin hyvä itsetunto; pyri loistamaan asioissa joissa olet hyvä. Itsetunnon mukana painohuolet voivat kadota, ja jos ei, niin hei, saa ainakin tahdonvoimaa, mitä tarvitaan laihtumisessa.

Kun tahdonvoimaa löytyy, ojenna ruokailutapojasi. Jätä kaikki herkut pois! Seuraavalla kerralla, kun menet karkkipussillesi, ota pussi ja heitä roskakoriin! Tee samoin kaikille limsoille, jäätelöille yms. Jos perheesi suuttuu sinulle siitä, ojenna heitäkin siirtymään terveellisempään ruokavalioon. Muista, älä jätä sitä päivällistä tai muitakaan ruokailuja väliin, vaan syö kunnolla! Jos tarjolla on hampurilaisia tai muuta roskaruokaa, sinulla on kumminkin oikeus protestoida. Jos sinulla on tapana ahmia liikaa ruokaa kerralla, juo ainakin kolme lasia vettä ennen itse ruokaa, niin täytyt siitä jo valmiiksi. Makeannälän varalle hae kaupasta omenoita, xylitol-purkkaa ja muuta terveellistä, mutta älä mene niidenkään kanssa överiksi.

Jos et harrasta mitään liikuntaa, ja sinulla on huono kunto, ota MP3-soitin mukaasi ja kävele pari kilometriä. Tee niin joka päivä viikon ajan, ja lisää matkan pituutta joka viikko… Tulet huomaamaan, kuinka virkistävää se on. Pidä ryhti hyvänä ja kävele reippaasti. Kun olet päässyt siihen 15km/päivä asti, painosi pitäisi olla jo pudonnut ja pohjelihakset ilmaantuneet. ;) Voit vähitellen alkaa seuraamaan tolppia ja juoksemaan joka toinen väli. Kuntoa aina vain lisää!

Tämä ei nyt ole se nopein vaihtoehto, mutta tehokas se on (nimim. Kokemusta on) :) Se on turvallinen ja terveellinen tapa laihtua. Voit halutessasi lisätä vatsalihasliikkeitä treenisi mukaan, niin rasvaa lähtee enemmän vatsan seudulta. Tsemppiä!

littlefeather

ensiksi: älä ikinö toivo sairastuvasi anoreksiaan. anoreksiaa sairastavana tiedän millaista tämä on. enkä toivo tätä kenellekkään.

voit olla kaunis juuri tuollaisena! painolla ei ole mitään väliä. nauti elämästäsi ja ole tyytyväinen itseesi. ainoa keino on rakastaa itseäsi esteettä. tiedän, se on vaikeaa. itse olen epäonnistunut surkeasti siinä, joten mikä minä olen puhumaan.

toivon kuitenkin, että yrität! tsemppiä(:

Vastaa aiheeseen: Paino ja itsetunto

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top