Siirry sisältöön
Apua

Olen 14v tyttö [osa tekstistä poistettu], olen yrittänyt painoa pudottaa mutta huonoin tuloksin karkki päivästä en pysty päästämään irti ja karkkia tulee muutenkin syötyä pitkin viikkoa miten saisin karkki himoa vähennettyä. urheiluun ei ole ollut motivaatiota vaikka kävellä tykkäänkin itsetuntoni vaikuttaa asioihin paljon vihaan itseäni ja kehoani yli kaiken ja isäpuoleni on haukkunut minua sekään ei helpota asiaa, miten saisin pudotettua painoa? Ja tiedän liiku enemmän kuin syöt mutta se ei ole niin yksinkertaista mistä sitten saisin motivaatiota liikkumiseen?

Kaisa Önlen

Hei!

Emme julkaise Nuortennetin keskustelupalstalla viestejä, joissa kysytään pituuteen ja painoon liittyviä kysymyksiä, esimerkiksi ”Painan XX, ja olen YY pitkä. Olenko ok?” Kukaan ei voi pelkästään noiden lukujen perusteella ja näkemättä toista sanoa, onko tämä sopivan painoinen vai ei. Voit lukea lisää aiheesta aiheesta tästä Sopivan kokoinen -artikkelista https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/hyvinvointi/sopivan-kokoinen/.

Isäpuolellasi tai kenelläkään muullakaan ei myöskään ole oikeutta haukkua sinua painosi (tai muidenkaan asioiden) vuoksi. Ikävää, että olet joutunut kuulemaan sellaista. Voitko kertoa hänelle, että se tuntuu sinusta pahalta ja pyytää häntä lopettamaan painosi kommentoimisen? Tai voitko keskustella asiasta jonkun muun perheenjäsenesi kanssa?

Käveleminen on oikein hyvä liikuntamuoto, erityisesti jos tykkäät siitä! Kannattaa kokeilla rohkeasti myös muita liikuntalajeja, jos löytäisit jonkin muun mieluisan liikuntaharrastuksen. Liikuntaa ei kannata yrittää harrastaa hampaat irvessä vaan koettaa etsiä sellainen laji, josta on sinulle muutakin iloa kuin toive painon putoamisesta. Ehkä voit pyytää jonkun perheenjäsenen tai kaverin mukaan kokeilemaan uusia lajeja? Liikkuminen on usein kivempaa kaverin kanssa ja motivaatio pysyy paremmin yllä, jos on sopinut liikkumisesta yhdessä jonkun kanssa.

Karkinsyöntiäkään ei tarvitse kokonaan lopettaa, vaikka haluaisikin pudottaa painoa. Jos jonkin asian yrittää kieltää itseltään kokonaan, siitä on usein paljon vaikeampi pysytellä erossa. Sitä paitsi elämästä pitää voida myös nauttia!

Lämpimin terveisin, 
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Painon pudotus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top