Siirry sisältöön
SpageLi🏳️‍🌈

ei jumalauta, mul on joku paniikki kohtais menossa.
tärisen jä itken, syke noisee korkealle, ma haluin vaa huutaa, mut en voi.
äiti meni taas tänää juhlii ulos ja tuli kännissä kotii, aloi vaa itkee ja kaikkee.
anteeks kirjotus virheet ei vou mitää.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei SpageLi🏳️‍🌈,

Olipa hyvä, että rohkeasti päätit purkaa ajatuksiasi kirjoittamalle tänne! <3

Kirjoitit, että äitisi oli tullut humalassa kotiin juhlien jälkeen ja tämä oli aiheuttanut sinussa paniikkikohtauksen. Jos tuntee olonsa esimerkiksi turvattomaksi, niin silloin on hyvin tavallista, että voimakkaat tunteet voivat nousta pintaan ja se voi olla hyvinkin pelottava kokemus. Oman kodin kuuluisi olla paikka, jossa kokee olonsa turvalliseksi ja on ikävä kuulla, että sinulla on ollut tällainen kokemus.

Olisikin tärkeää, ettei sinun tarvitsisi jäädä yksin tunteidesi kanssa. Miltä sinusta tuntuisi kertoa tästä tilanteesta jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle? Tällainen aikuinen voi esimerkiksi olla vanhempi, sukulainen tai joku muu läheinen aikuinen. Myös silloin, kun iskee paniikkikohtaus tai kokee olonsa muuten turvattomaksi, on hyvä ottaa yhteyttä johonkin turvalliseen, läheiseen aikuiseen.

Koululla näistä asioista voi käydä juttelemassa esimerkiksi terveydenhoitajan tai kuraattorin kanssa. Heille pystyt turvallisesti ja luottamuksellisesti kertomaan kotitilanteeseen liittyvistä asioista sekä paniikkikohtauksesta.

Meille voi aina myös soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), jos haluaa jutella ihan mistä tahansa aiheesta nimettömästi ja luottamuksellisesti aikuisen kanssa. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu! https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: paniikkikohtaus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top