Siirry sisältöön
emmätiiä

en oikeesti haluu enääm elää tuntuu siltä että kukaan ei välitä en pysty puhuu tämmösestä ees vanhemmile mitä teen? pelkään et iskä ja äiti eroo ku niille on nyt tullu niin paljon riitaa ja kaikki ok vähä huonosti paitsi joskus on niitä hyviiki päivii ymsyms

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei emmätiiä,

On ikävä kuulla huolestasi vanhempien riitelyn suhteen ja ymmärrän hyvin, että se aiheuttaa sinussa epävarmuutta ja pahaa oloa. Kirjoitat, että sinusta tuntuu, ettei kukaan välitä sinusta, etkä pysty kertomaan pahasta olostasi kellekään. Olet kuitenkin rohkeasti kirjoittanut tänne Nuortennettiin ja se on jo ensimmäinen iso askel, hyvä sinä!

Tärkeää olisi, että saisit jotenkin kerrottua vanhemmillesi, että heidän riitelynsä ahdistaa ja aiheuttaa epävarmuutta ja huolta. Miltä sinusta tuntuisi esimerkiksi lähettää heille viesti, jos asiasta suoraa puhuminen tuntuu hankalalta. Kun pääsisitte juttelemaan asiasta vanhempiesi kanssa, he ymmärtäisivät huomioida sinua enemmän sekä saisit varmuuden asiaan, joka mieltäsi askarruttaa.

Jos kotona asiasta puhuminen tuntuu hankalalta, voit aina kääntyä myös koulussa terkkarin tai kuraattorin puoleen. He ovat juuri sitä varten kouluissa, tukemassa ja auttamassa teitä oppilaita.

Minkälainen arkesi on muuten tällä hetkellä? Onko sinulla harrastusta tai muuta asiaa, jonka parissa saat hetken hengähtää ja olla huolehtimatta vanhempiesi riidoista? On tärkeää, että pyrit tekemään asioita, joista saat hyvää mieltä ja energiaa, oli sitten kyseessä ulkoilu, urheilu, musiikki tai ystävien kanssa ajan viettäminen. Näin saat myös voimia selvitä pahan olon ja ahdistuksen hetkistä.

Toivon, että saat mielenrauhan juteltuasi vanhempiesi kanssa asiasta. Jos kuitenkin lopulta vanhempasi päätyvät eroamaan jossain vaiheessa, on tärkeää muistaa, ettei ero ja riidat johdu sinusta mitenkään. Vanhempien ero herättää monenlaisia tunteita ja niihin on mahdollista saada apua ja tukea niin muilta läheisiltä kuin esimerkiksi meiltä Lasten ja nuorten puhelimesta (p. 116 111) tai chatista. Olemme joka päivä auki ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Kaikkea hyvää ja voimia sinulle alkavaan vuoteen!

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: paska elämäni

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top