Siirry sisältöön

Pelkään että jonain päivänä se tapahtuu…..

huolestunut

Olen hyvin huolissani kaveristani. Hän saattaa laittaa minulle viestijä esin.” kohta tapan itteni ensin juon pesuaineita ja sit siirryn puukkoihin ja veistsiin” tai ” Oli kiva tuntee sut mutta valitettavasti mun elämä päättyy nyt koska hukutan itseni”. Hänellä on myös syömiseen liittyvää ahdistusta kuten yrittää laihduttaa vaikka on jo hoikka. Kaverini on lähetellyt minulle kuvia jotka on kopioinut netistä. Kuvat esittävät aina viilleltyjä käsiä ja viestissä lukee jotain” mun käsi ”……….oon oikeest tosi huolissani hänen mielenterveydestään….pelkään että jonain päivänä hän oikesti tappaa itsensä……

MLL Ylläpito

Hei,

sinulla on varmasti iso huoli ystävästäsi. Hän voi selvästi tosi huonosti tällä hetkellä ja on arvokasta, että hänellä on ystävä, joka välittää. Kuitenkin ystävänä sinun mahdollisuudet auttaa häntä riittävät vain tiettyyn pisteeseen asti. Ystävänä voit kuunnella, viettää hänen kanssaan aikaa, vaikka hän olisikin synkällä mielellä ja ennen kaikkea kannustaa ja tukea häntä hakemaan aikuisen (ammatti)apua.

Sinä et voi ottaa harteillesi hänen vointiaan tai elämäänsä. Hänen elämänsä ei ole sinun vastuullasi. Ehkä nämä asiat tiedostatkin, mutta halusin sen varmuudeksi sanoa, koska joskus läheisenä sitä saattaa alkaa tuntea olevansa vastuussa toisesta, jos on se, kenelle läheinen vuodattaa kaikista pahimmat ajatuksensa ja tunteensa. Näin ei kuitenkaan ole.

Onko kukaan aikuinen tietoinen ystäväsi voinnista? Onko hänellä hoitokontaktia tai tietävätkö hänen vanhempansa? Entä sinun vanhempasi? Kenelle sinä voit purkaa pelkoasi, huoltasi ja hätääsi? Varmasti oletkin jo kannustanut ystävääsi hakemaan apua. Mitä ajattelet siitä, jos sanoisit ystävällesi suoraan, että olet todella huolissasi hänestä ja pelkäät niin paljon, että joudut puhumaan pian jollekin aikuiselle näistä viesteistä?

Ennen kaikkea muista pitää huolta itsestäsi! Jotta voi tukea toista/muita, on pidettävä itsestä huolta. Aivan kuten lentokoneessakin aina ohjeistetaan mahdollisen onnettomuuden sattuessa laittamaan happinaamari ensin itselle ja sitten vasta läheiselle/toiselle.

Voisit kannustaa ystävääsi olemaan yhteydessä meihin Lasten ja nuorten puhelimen, chatin tai kirjepalvelun kautta. Kaikki palvelut ovat täysin luottamuksellisia ja nimettömiä. Ja tietysti itsekin voit ottaa yhteyttä!

Tsemppiä ja toivottavasti ystäväsi saa apua!

minätäs

mie taas pelkääm että se tekee uudestaa sen
yks tärkee ihminen ketä ilma en pystyis elää nii on avautunu mulle
sen tuuttu teki itsari sitö haukuttii tyttö ystävä petti iskä käy käsiks sil oli masennus se oli hirtämäs iteensä mut sai riuhdottuu pois just just
siit on jo vuos ja 5kk ku tavattii noin muo vaa pelottaa et se tapahtuu uudestaa

toinen kaverini on uudestaa masentunu [osa tekstistä poistettu] mut haki itte appuu onneks :)

Vastaa aiheeseen: Pelkään että jonain päivänä se tapahtuu…..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top