Siirry sisältöön
Stacy

Eli kuten otsikosta näkee, niin mä pelkään oksentamista hirveesti. Ja vihaan sitä. Viimeks kun mä oksensin, niin se oli 2.-luokalla kesken koulupäivän. Mua oli koko päivän sattunu mahaan. Yhessä vaiheessa tuntu et on huono olo ja sit se huono olo paheni ja paheni ja tuntu hirveeltä ja sit se oksennus tuli. Meidän opettaja soitti mun vanhemmille ja ne tuli hakeen mut kotiin. Mua pelotti ja oli ihan hirveetä ja olin helpottunu kun se meni ohi.
Sitten 3.-luokalla yks meidän luokan poika oksensi ja säikähdin tosi paljon sitä. Ja just sinä päivänä meillä vaihdettiin istumajärjestys ja olin ihan hysteerinen ja pelkäsin että joudun sille paikalle mille se poika oksens. Onneks en joutunut.

Ja nyt nykyhetkeen. Mun pikkuveljellä on oksennustauti. Se alko eilen illalla, niinku ne yleensä alkaa. Nyt mua pelottaa että se tarttuu muhun. Kerroin mun äitille et mua pelottaa se ja äiti vaan sano et ei se oksentaminen nyt niin kauheeta oo ja ei kannata stressata siitä ja et todennäköisesti se tarttuu muhunkin mut et ei se oo niin kamalaa.
Sitten mua alko pelottaa vielä lisää. Mä muistan et se oli ihan hirveeltä oli sairaan huono olo ja suussa oli paha maku vielä pitkään sen jälkeen. Pelottaa et mulle tulee se tänä iltana.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Stacy,

Kiitos viestistäsi!

Toivottavasti selvisit niin, että et saanut oksennustautia tai, jos sait, niin toivottavasti se meni nopeasti ohi. Oksennustaudit ovat ikäviä! Oksentaminen ei ole varmastikaan kenestäkään mukavaa, mutta joillakin ihmisillä oksentamisen pelko voi olla paljon suurempaa kuin toisilla. Oksentamisen pelolle on itseasiassa nimikin – emetofobia.

Jos itse ei kärsi pelosta, niin silloin voi olla vaikea asettua sellaisen ihmisen asemaan, joka oikeasti pelkää, kuten äitisi mahdollisesti halusi lohduttaa sinua sanomalla, että se ei ole niin kamalaa. Onneksi oksennustaudit menevät ohi, mutta tieto siitä ei välttämättä tietenkään auta omaa oloa, jos pelko on kovin suurta.

Jos pelko vaikuttaa suuresti elämään, esimerkiksi alkaa välttelemään paikkoja oksennustaudin pelossa tai kokee usein ahdistusta ja pelkoa, niin siitä on hyvä jutella jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Esimerkiksi kouluterveydenhoitajalle on hyvä kertoa, niin voit saada tukea pelon käsittelyyn.

Meille voi aina soitella myös ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) ihan millä aiheella tahansa. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Palvelumme ovat aina nimettömiä, luottamuksellisia ja ilmaisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Hyvää alkavaa kesää toivottaen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

katettu pöytä

mun nykyhetki on täysin sama.

Mun pikkuveli sai eilen illalla sen taudin.
Ja pelkään että saan sen. Vaikka olen ollut yläkerrassa ja muut alakerrassa.
JA mun äiti sano että ei kannata stressata sitä.

Ja mulla oli huono olo mutta idk tuleeko se rajuna vai lievänä.

Vastaa aiheeseen: Pelkään ihan hirveesti oksentamista

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top