Siirry sisältöön
tyttö

pelkään monia asioita kuten,pimeää,toisia ihmisiä ja muuta sellaista uskon taru olennoihin ja pelkään niitäkin aivoni ovat liian pienet joo joo tiiän ettei niit oo olemas mut mä vaan pelkään sitä ja se on kamalaa käyn terapeutilla sen takii ja mun terapeutti ehotti tätäpaikkaa ja joo tää on ok paikka tääl pystyy kertoo huolensa ja sillee mut mun on vaukee kertoo kamuil ku ne kyselee et miks käyt terapeutil daa oon itkeny jo kauvan jo sitä mitä mä teen?

MLL Ylläpito

Heippa,

meillä jokaisella on pelkoja ja osa niistä saattaa olla täysin järjettömiä, mutta pelon tunteelle ei vain mahda mitään. Tunteet ylipäänsä ovat sellaisia, joita emme voi hallita, kuten puolestaan tekoja voimme.

Minusta on hienoa, että olet saanut apua pelkojesi käsittelyyn. Toivottasti siitä on edes jonkun verran apua. Usein, kun peloista puhuu ääneen, niin ne saattavat vähentyä ja menettää merkitystään. Iän myötä erilaiset pelot voivat myös hellittää.

Hyvä, että löysit tämän Nuortennetin keskustelupalstan! Täällä saat ehkä lukea muiden nuorten samanlaisia kokemuksia. Paikka, jossa voit puhua peloistasi, on myös Lasten ja nuorten puhelin 116 111. Sinne voi soittaa ilmaiseksi ja se on nyt kesällä joka päivä auki klo 14-17. Voit jutella täysin nimettömänä luotettavan ja sinua kuuntelevan aikuisen kanssa.

Jos et halua, niin sinun ei tarvitsekaan kertoa kavereillesi terapeutilla käyntien syytä. Jos kuitenkin haluaisit kertoa jotain, niin voisitko mainita, että sinulla on kaikenlaisia pelkoja ja käyt juttelemassa, jotta sinulle tulisi parempi olo? Uskon, että ystäväsi tykkäävät sinusta juuri sellaisena, kuin olet ja tiedä vaikka jollain heistäkin olisi pelkoja, joista on vaikea puhua muille.

Paljon tsemppiä sinulle ja hyvää kesää!

Vastaa aiheeseen: pelko

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top