Siirry sisältöön
mitätehdä?

En tiiä mitä mun pitäis tehä, pelkään mun äitiä.
Mun äiti on raitis jne, yksinhuoltaja ja oon aina asunut äidin kanssa, mut nyt oon ruvennut pelkäämään.
Äiti on tosi usein vihanen ja uhkailee väkivallalla.
Mut en haluu viiä tätä asiaa mitenkään eteenpäin koska äiti on kuitenki äiti ja mulle rakas.
Oon ihan hukassa, itken iltasin, itseni ja kahden pikkusiskoni puolesta, kun äitini uhkailee väkivallalla.
[osa tekstistä poistettu]
Onko kellään samaa tilannetta ?
Mitä pitäis tehä ?

MLL Ylläpito

Hei,

jokaisella on oikeus olla kotonaan turvassa väkivallalta. Myöskään sen pelossa eläminen ei ole oikein. Olette sisarustesi kanssa varmasti äidillesi kaikista rakkaimpia aarteita eikä hänen käytös varmaankaan tarkoita, että hän haluaisi teille oikeasti pahaa. Joskus vanhemman väsymys saattaa aiheuttaa sen, että tulee uhkailtua. Se ei silti ole oikein ja fyysinen väkivalta on rikos. Sinun ja sisarustesi ei tulisi joutua kokemaan eikä pelkäämään väkivaltaa missään, ei etenkään kotona!

Ymmärrän, että sinua pelottaisi puhua kenellekään ulkopuoliselle. Et halua äidillesi pahaa. Silti sinun ja sisarustesi täytyy saada olla turvassa. Entä jos kirjoittaisit äidillesi kirjeen, jossa kerrot pelosta ja siitä, että itket iltaisin? Voisiko olla, että se herättäisi äitisi näkemään oman käytöksensä vääryyden ja sen, mitä se aiheuttaa sinulle ja sisaruksillesi?

Onko sinulla elämässäsi ketään muuta läheistä aikuista, joka välillä huolehtii sinusta ja sisaruksistasi tai on teidän perheenne tukena? Jos on joku läheinen aikuinen, niin voisitko harkita hänelle puhumista?

Vastaa aiheeseen: Pelko

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top