Siirry sisältöön
Moi

Mua pelottaa asua kotona. Mua pelottaa että muhunnkäytetään väkivaltaa kotona… muhun on käytetty monet kerrat väkivaltaa esim. Otettu hiuksistaa kiini mua pelotta että ainakun suutun tai oon eri mieltä jä lähen mun huoneeseen ocvet paukuen että kohta iskä tulee ja ottaa musta kiini ja huutaa😭😖

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ja kiitos viestistäsi,

Olit rohkea, kun lähdit kirjoittamaan asiasta ja voit olla itsestäsi ylpeä! On todella väärin, että joudut pelkäämään ja kokemaan väkivaltaa kotonasi ja sinulla on oikeus saada apua itsellesi. Kenenkään ei kuuluisi joutua pelkäämään ja kokemaan turvattomuutta kotonaan eikä mikään, ei suuttuminen tai huutaminen, oikeuta väkivaltaan sinua kohtaan.

On tärkeää, että löytäisit lähipiiristäsi jonkun turvallisen aikuisen, jolle voisit kertoa tästä kaikesta. Jos sellaista aikuista ei löydy kotoa, voi aikuinen olla vaikka kaverin äiti tai isä, koulun opettaja tai terkkari, valmentaja tai kummitäti. Pääasia että koet että sinun olisi helppo hänelle jutella. Kun aikuinen kuulee tilanteestasi kotona, vastuu siirtyy hänelle eikä sinun tarvitse kantaa taakkaa ja pelkoasi yksin. Jos koet, että puhuminen on hankalaa, voit kirjoittaa asiasta vaikka lapulle, aikuinen kyllä ymmärtää kun näkee kirjoittamasi.

Onko sinulla joku ihminen kenelle soittaa tai paikka mihin mennä silloin, kun tunnet turvattomuutta tai väkivallan uhkaa kotona? Voisit yrittää miettiä suunnitelmaa mitä tehdä seuraavalla kerralla, kun vaaran merkit alkavat näkyä. Silloin on tärkeää, että menisit paikkaan tai sellaisen ihmisen lähelle missä koet olevasi turvassa. Näissä tilanteissa voit myös aina soittaa 112, sinä ansaitset saada apua ja turvaa itsellesi!

Muistathan, että myös me Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa olemme sinua varten, jos haluat jutella ( p.116 111) Olemme auki joka päivä ja meille voit jutella nimettömästi mistä tahansa asiasta!

Toivon sinulle kaikkea hyvää jatkoon, muista että olet kaiken avun ja tuen arvoinen!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Pelot

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top