Siirry sisältöön
Minä vain

Hei. Oon kohta 14v täyttävä tyttö.
Oon aina toivonut että mulla olisi sellanen iskä jolle voi puhua melkein kaikesta. Aina kun mun isä haluaa jutella jostain se liittyy töihin. Aina ihan AINA kun se juttelee mulle se yleensä sanoo ”siivoa huoneesi” ”nyt siivoa keittiö ja heti” ”kopistele matot” ”imuroi” ja mitä kaikkea se keksiikään.. Se huutaa myös mikä pelottaa mua sikana. Alan tuntee itteni orjaksi.. Yhtenä päivänä se sanoi mulle kun kerran kieltäydyin se alkoi huutamaan hirveesti ja mä itkin. En oo koskaan itkenyt niin paljoa kuin sillon. Se sanoi että ”tulehdu vaan ja kuole” se pisti mut oikeesti ihan murskaks. En tuu koskaan unohtaa sitä iltaa.[osa tekstistä poistettu] mutta ne sanat pisti mut oikeesti miettimään onko mulla mitään syytä elääkään. Onneks kuitenkin mun muutamat kaverit osaa auttaa…

Eilen olin tekemässä mun villasukkia valmiiks koulutyöhön. Mun veli (joka on kuin isän alainen, huutaa, käskyttää hommiin jne) no se tulee huutamaan että nyt heti töihin ala kertaan. Sanoin että mun pitää saada mun villasukat valmiiksi. Sitten se otti mun karkit mihin oon säästänyt rahaa ja mitä oon säästänyt kauan karkkipäiväksi mikä on aina lauantaisin. Tää kaikki turhaan se otti mun karkit ja sanoi että mulla on puolilinuuttia aikaa tulla siivoomaan alakertaan. No en mennyt, ajattelin että miksi tekisin mitään hänen tai heidän vuokseen koska ei nekään koskaan kunnioita mua, ne vaan huutaa tai ottaa kovemmat otteet. Mua pelottaa. Kun en mennyt alas siivoomaan veli huusi ” toivottavasti pidät sitten tiskaamisesta” ”siellä riittää sulle paaaaaaljon tiskaamista”. Mun veli on siis kohta täysiikäinen. Mä olisin halunnut [osa tekstistä poistettu] mua ärsyttää. Mutta en voinut koska mulla on ensiviikolla sairaalassa käynti yhden taudin takia ja olisin jäänyt siitä kiinni. En kestä enää.

Äitikin lähtee viikonlopuksi pois kotoa, ja isä sanoi mulle että viikonloppuna et sitten lähde minnekkään kotoa. Eli joudun taas siivoamaan. En kestä tätä, olis vaan parempi kuolla kun olla täällä orjana ja olla onneton. Kaikki on niin vaikeaa haluisin vaan karata ja lähtee pois ! Mua pelottaa auttakaa mua

MLL Ylläpito

Hei,

kuulostaapa ikävältä, että välit isäsi kanssa ovat kireät ja koet hänen vain määräilevän ja huutavan sinulle. Toki kotitöitä on jokaisen hyvä tehdä tasapuolisesti, mutta ei kenenkään tulisi kokea olevansa orja omassa kodissaan. Onko teillä sovitut kotityöt jokaiselle vai tuleeko näitä tehtäviä aina yllättäen ja vihaisella painostuksella? Entä oletko kertonut äidillesi, miltä sinusta tuntuu kotona, etenkin isäsi ja veljesi käytös sinua kohtaan?

Se, miten kerrot purkavasi pahaa oloa, kuulostaa huolestuttavalta. Minusta se kertoo siitä, että asialle on tehtävä jotain. Ei sinun tulisi satuttaa itseäsi, koska koet niin pahaa oloa perheenjäsenten käytöksestä sinua kohtaan! Mitä luulet, jos kertoisit äidillesi tästäkin? Luulenpa, että äitisi oikeasti ymmärtäisi asian vakavuuden ja ottaisi asian puheeksi isäsi kanssa. Yksi vaihtoehto olisi, että kirjoittaisit kirjeen molemmille vanhemmillesi, jossa kertoisit pahasta olosta ja siitä, miten olet sitä purkanut.

Toivon, että otat asian puheeksi! Viimeistään, kun äitisi palaa viikonloppureissulta kotiin. Ehkä isäsi ja veljesi eivät ymmärrä, miten paljon heidän vihamielinen käytös satuttaa sinua. Sinulla on oikeus voida hyvin kodissasi, joten ota asia rohkeasti puheeksi!

Paljon tsemppiä!

monuli120

iha kamala toi sun tilantees!:(
Ite oon 14 ja mulla on iha sama juttu isän kaa niinku sullaki et se huutaa ja käskee vaa siivota ja silloi ku oon kipeenä nii silloi pitää käyä lenkillä ja kaikkee tälläst..ei sitä vaa kestä…ja ku mua ei arvosteta yhtää kotona etten saa mitään..onks sulla sillaite? ja oon nii mont kertaa aikonu karata kotoo mut en oo pystyny..mut hei, tsemppiä sulle iha kamalasti! Ja toivottavasti sun isän ja veljen käytös muuttuu!

Vastaa aiheeseen: Pelottava isä..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top