Siirry sisältöön
pepsi

hei olen 16vuotias tyttö jolla todetiin leukemia mä en tiedä miten mä kerron mun vanhemille mitä mun kannataa tehdä

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.
Kiitos viestistäsi. Sinulla on varmasti raskasta tuollaisen uutisen jälkeen. Toivon, että rohkenet kertomaan asiasta lähimmillesi, ettet jää asian kanssa yksin.

Ei varmastikaan ole oikeaa tai väärää tapaa kertoa omasta sairaudestaan. Voi ehkä olla helpompaa kertoa asiasta, kun on itse ensin päässyt sulattelemaan uutista. Toisaalta voi olla myös helpottavaa kertoa asiasta heti jollekin, jotta saa helpotettua omaa ahdistusta. Muista kuunnella itseäsi ja valita hetki, jolloin itse koet olevasi valmis kertomaan.

Jos itse haluat kertoa asiasta ja suoraan puhuminen tuntuu hankalalta, voisitko vaikka ennakkoon lähettää viestin vanhemmillesi, että sinulla on kerrottavana jotakin, mistä on hankala puhua? Voit myös kirjoittaa esimerkiksi kirjeen vanhemmillesi, jossa kerrot tilanteestasi ja tunteistasi sairauteesi liittyen. Tai voisitko ottaa jonkun hyvän ystävän tueksi, kun kerrot vanhemmillesi asiasta? Jos haluat, voi lääkärisi myös soittaa vanhemmillesi ja kertoa sairaudestasi. Lääkäri osaa myös vastata sairauteen liittyviin kysymyksiin, joita vanhemmillasi varmasti tulee olemaan uutisen kuullessaan.

Ansaitset kaiken tuen, jonka tulet saamaan. Sinulla on ihmisiä ympärilläsi, jotka välittävät ja rakastavat sinua, uskalla antaa heidän auttaa sinua. Löydät varmasti oman tapasi kertoa sairaudestasi lähimmillesi.

Kaikkea hyvää sinulle toivoo,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: pepsi123456

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top