Siirry sisältöön
inuski

Mun isä kuoli neljä vuotta sitten ja mun äiti on hylännyt mut kaksi vuotta sitten.Sen takia en nää mun pikku siskoo koska äiti kieltää sen.Asun mun tädillä.Se ja sen poikkis eros tammikussa ja hetimeille tuli uus .Ja mun ja mun tädin yhteinen aika on kadonnut.En pysty puhuu sille enää kahen kesken koska oon aika ujo muo pelotaa koska mun vanhassa kodissa eli isällä se potki ja löi muo ja sosiaaliviranomaset ei tehymitään eli nyt mä pelkään aikuisia ja oon apua vailla mä tahtoisin jutella jollr kulle mun tunteista mutta en uskalla tahtoisin apua pian. Ps pliis auttakaa

MLL Ylläpito

Hei,

olet joutunut kokemaan isoja ja raskaita muutoksia viime vuosien aikana. Olen pahoillani isäsi kuolemasta ja siitä, että äitisi on toiminut noin inhottavasti sinua kohtaan.

Ymmärsinkö oikein, että isäsi siis oli aiemmin väkivaltainen sinua kohtaan, mutta nyt et enää joudu kokemaan väkivaltaa tätisi luona? Isäsi toimi todella väärin sinua kohtaan ja on vaikea ymmärtää, miksi asiaan ei puututtu viranomaisten taholta, jos heillä oli asiasta tieto. Ymmärrän hyvin, että luottamus aikuisiin on kaikkien kokemustesi jälkeen heikoilla. Kaikki aikuiset eivät kuitenkaan toimi samalla tavalla ja pikku hiljaa luottamuksesi voi vahvistua. Ilmeisesti sinulla on hyvät välit tätiisi, vaikka nyt kahdenkeskinen aikanne onkin vähentynyt? Ehdottaisinkin, että kirjoittaisit tädillesi kirjeen, jossa kerrot, kuinka sinua harmittaa se, että uuden miehen kuvioihin tulon jälkeen hänellä ei ole ollut aikaa sinulle. Voisit kertoa, että kaipaat kahdenkeskistä aikaa ja tukea. Voisitko kirjeessä kertoa myös siitä, kuinka sinua surettaa se, ettet saa nähdä pikkusiskoasi? En tiedä, voisiko tätisi vaikuttaa asiaan mitenkään..

Puhuminen tunteista onkin usein vaikeaa. Siksi tuo kirjoittaminen tuli mieleeni. Tädin lisäksi voit kirjoittaa lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (pääset Nuortennetin etusivun vasemmassa reunassa olevan linkin kautta kirjepalveluun). Se on täysin luottamuksellinen ja turvallinen paikka, jossa voi kirjoittaa tunteistaan, ajatuksistaan.. mistä vaan! Aikuinen vastaa kirjeeseesi. Tällä hetkellä kirjepalvelussa ei ole ruuhkaa, joten sinun ei varmastikaan tarvitsisi odottaa vastausta kauaa!

Jos uskaltaisit, voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen! Numerosi ei näy vastaajalle ja voit aluksi soittaa vaikka monta kertaa ja jos jännitys iskee, laittaa luurin kiinni. Jollain kerralla rohkenet ehkä juttelemaan aikuiselle. Puhelu on ilmainen eikä siitä jää merkintää puhelinlaskuusi.

Toivon, että mielesi piristyy ja saat nauttia kivasta kesästä! Muista, että olet ihana ja arvokas!!

Vastaa aiheeseen: perhe

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top