Siirry sisältöön
tyhmää

Oon ollu lukiossa nyt vasta pari päivää, mutta oon jo vähän pettynyt. Tää lukio mainostaa paljon miten siellä ”ei oo vaikeaa löytää kavereita” ja ”ihmiset on tosi ystävällisiä myös tuntemattomille”, mutta mitä mä oon tääl ollu niin omasta mielestä noi ei oikeestaan yhtään pidä paikkaansa.
En oo saanut yhtäkään kaveria, koska tulin tänne yksin ja kaikilla mun luokkalaisilla on jo omat kaveripiirit yläasteelta.
Ja mitä oon myös kuullut niiden ja muiden lukiolaisten puhuvan kavereidensa kanssa, niin ne ei tunnu tekevän mitään muuta kuin puhuvan pahaa toisistaan ja muista.
Tulin myös tänne kun täällä on valinnaisia mitä muualla ei paljoa ole, mutta nyt kun ollaan saatu lukkarit niin mulla ei edes näy niitä valinnaisia, ja kuulin ainakin että monella mun luokkalaisella on ne samat aineet ja ne on saanut ne.
En oikeesti tiiä mitä teen, kun halusin tosi paljon ne aineet. En haluu olla täällä yksin, mutta kukaan ei vaikuta yhtään kivalta täällä/ei halua puhua mulle.
Voinks mä vaan lopettaa koulun kokonaan, koska mä en jaksa tätä enää.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa harmillista kuulla, että lukio ei ole ollut odotuksiesi mukainen etkä ole saanut haluamiasi valinnaisia. Ymmärrän, että olet tilanteeseen tosi pettynyt.

Noista valinnaisista kannattaa käydä juttelemassa lukion opon / koulusihteerin kanssa. Ehkä he voivat auttaa asiassa? Onko kursseja tulossa myöhemmin tänä lukuvuonna?

Tuo kaveriongelmakin kuulostaa harmilliselta – ymmärrän hyvin, ettei koulussa ole mukavaa, jos ei ole seuraa ja joutuu olemaan aina yksin. Periaatteessa uusiin oppilaisiin varmasti tutustuu ajan mittaan, mutta jos sinusta tuntuu jo nyt, että he eivät ole sellaisia, joihin haluat tutustua, niin heihin tutustuminen ei ymmärrettävästi tunnu mukavalta.

On toki ihan mahdollista, että ensivaikutelma oli huono, mutta luokalta saattaisi kuitenkin löytyä mukava porukka, johon mahdut mukaan tai sitten joku yksittäinen oppilas, jolla ei myöskään ole seuraa tai joka kaipaisi enemmän omanlaistaan ystävää. Olen sitä mieltä, että mikään porukka ei ole muuttumaton, vaan ihmisiä lähtee ja uusia, hyviä tyyppejä saattaa liittyä joukkoon. Jos siis vain yhtään siltä tuntuu, niin mene rohkeasti mukaan! Tai onko teillä tulossa ryhmäytymispäiviä, joissa tulet tutustumaan luokkaasi paremmin? Voit myös sanoa opettajille, ettet tunne luokastasi ketään ja toivoa, että he teettäisivät tehtäviä, joissa tutustutaan luokkatovereihin.

Aina ei kannata heittää kirvestä kaivoon ensimmäisten päivien jälkeen. Se on voinut olla vain huono alku ja jatko voi olla tyystin erilainen. Riittää, että löydät edes yhden kivan tyypin. Kannattaa olla siis itsekin aktiivinen ja mennä juttelemaan uusille ihmisille. Ensin vaikka katsoa silmiin, sitten moikata ja sen jälkeen kysyä jotain pientä. Joku ujo oppilas voi olla tosi iloinen siitä, että menet juttelemaan hänen kanssaan!

Jos kuitenkin tuntuu siltä, että et näe tulevaisuuttasi tuossa lukiossa, niin käy juttelemassa siitä opon kanssa. Onko lähellä muita lukioita? Mitä muita vaihtoehtoja sinulla on? Uskon, että kaikki selviää kyllä, valitsetpa jäämisen tai koulun vaihtamisen.

Jos haluat jutella asiasta lisää tai sinulla on muita asioita mielen päällä, niin ota rohkeasti yhteyttä! Voit soittaa meille numeroon 116 111 tai tulla chattiin. Meillä on lisäksi nettikirjepalvelu, johon voit kirjoittaa. Kaikki palvelumme ovat auki joka päivä ja ne ovat anonyymejä sekä täysin maksuttomia.

Kaikkea hyvää sinulle!

Lämpöisin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Swarley☕

Kursseista (vai mikä opintojakso onkaan) voisi sanoa sen verran, että ellei lopsia ole ihan kynnetty auki, niin ykkösvuosi on edelleen pitkälti pakollisia. Suurin osa valinnaisista tulee 2 ja 3 vuonna. Poikkeuksena voivat olla mm. jotkin tietyt laajat aineet, joissa valinnaisia voi olla jo 1 vuonna ja jotkin harvinaiset aineet, kuten vieraat kielet yms. Kannattaa selvittää, onko itselle mieluisia aineita tarjolla ja milloin ja kuka niiden opettaja on ja kysyä vaikka häneltä lisätietoja.

Vastaa aiheeseen: Pettynyt lukioon

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top