Siirry sisältöön
Auttakaa!!!

Siis mä en tiiä miks mä vihaan mun siskoo. Ainakun nään sen eikä se tee mitään niin aina mulla tekee mieli satuttaa sitä. Mut tällästä ei tuu mun veljen kanssa.
Minä ja mun sisko siis joudutaan jakaa meidän huone, mut oikeesti mitä mun kannattaa tehdä, koska se ärsyttää liikkaa ja pelkään että joskus oikeesti teen sille jotain.
Kiitos vastauksista jo nyt!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hienoa, että haluat tehdä jotain tälle vihantunteelle, jota tunnet siskoasi kohtaan. Kuulostaa siltä, että olet itsekin ymmälläsi, miksi tunnet näin voimakkaasti häntä kohtaan. Mietin, onkohan teillä riitaa keskenänne vai pidätkö nämä tunteesi sisälläsi?

Voisiko olla, että sinua ärsyttää enemmän se, että joku muu on tavallaan sinun huoneessasi etkä saa olla siellä omassa rauhassa eikä vika ole niinkään siskossasi? Vai onko hänessä jotain tiettyä, joka saa sinut tuntemaan vihaa? Jos hänellä on jotain, mitä sinulla ei ole, ei ole ollenkaan kummallista, että et haluaisi edes nähdä häntä muistuttamassa niistä asioista, joita hänelle on, mutta sinulla ei.

Mutta on kyllä hienoa, että et selvästikään halua satuttaa siskoasi. Hän on sinulle selvästi tärkeä, vaikka saakin sinussa nousemaan hyvin voimakkaita tunteita. Olet taatusti oikeasti tosi ihana sisko.

Oletko yrittänyt puhua tästä kotona joko siskollesi tai vanhemmillesi? Onko tuolle huonejärjestelylle mitään tehtävissä? Kaikenlaiset tunteet on sallittuja ja on tosi kypsää huomata ja tunnistaa ne ja pystyä kertomaan niistä toisille. Sen pystyy tekemään hyvin myös loukkaamatta läheisiämme. Voit vaikka sanoa, että sinua harmittaa, kun tunnet aina ärsyyntyväsi siskosi seurassa, vaikka hän ei ole tehnyt mitään pahaa. Voit myös hyvin sanoa, että et haluaisi satuttaa häntä, mutta silti mieleen nousee sellaisiakin ajatuksia, kun ärsyttää niin.

Jos teidän täytyy jatkossakin olla samassa huoneessa, niin siihenkin voisi yrittää yhdessä keksiä keinoja, joiden avulla pystytte olemaan samassa tilassa, mutta omassa rauhassa. Saako välillenne jonkun sermin? Voisiko joka ilta olla molemmilla aika (vaikka puoli tuntia tai tunti), jolloin saisi olla huoneessa ihan yksin? Vai löytyisikö jokin muu keino pystyä olemaan sovussa samassa tilassa?

Näitä ja muitakin asioita voi pohtia myös Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissä, jotka ovat auki vuoden jokaisena päivänä ja joissa voi täysin ilmaiseksi ja luottamuksella jutella mistä vain asioista. Lasten ja nuorten puhelimen numero on 116 111 ja chat-sivumme löytyy täältä Nuortennetistä.

Hyvää jatkoa sinulle toivottaa
Lasten- ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Pieni ongelma

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top