Siirry sisältöön
Minä vain täällä 😗

En nyt löytänyt sitä oikeaa keskustelualuetta, jota etsin, joten kirjoitan tänne. Minulla olisi siis päivystäjille vähän asiaa… on todella ihanaa, että tällainenkin sivusto on, jossa voi kertoa 100,1% luotettaville ihmisille rehellisesti huolistaan, koska sellaisia ihmisiä ei ainakaan mun elämässä ole. Jotenkin liikuttaa, että näin monet ihmiset haluaa auttaa ihan tuntemattomia ja kuunnella heidän huoliaan. Toivoisin kuitenkin, että ongelmiin etsittäisiin enemmän ratkaisuja sen sijaan, että jokaisessa viestissä lukee ”Tuntuisiko sinusta, että voisit kertoa asiasta jollekin luotettavalle aikuiselle?”. Haluaisin vain huomauttaa, että aika moni meistä olisi jo kertonut jollekin, jos siltä tuntuisi. Ehkä tuo joitakin auttaa, mutta ainakaan minun elämässäni se ei ole mahdollista, joten haluaisin mieluummin ehdotuksia siitä, miten ongelmia voitaisiin pikkuhiljaa purkaa ja selvittää ilman mitään psykologia, koulukuraattoria tms. Tämä oli vain ehdotus, mutta toivoisin silti, että joku siellä ruudun takana jäisi miettimään sitä. Oli miten oli, kiitos kaikille. Kiitos päivystäjät, verkk@rit, ylläpitäjät, taustatyöntekijät ja kaikki ihanat nuoret, jotka pyyteettömästi haluatte auttaa muita! ❤️

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys Minä vain täällä 😗,

Lämmin kiitos palautteestasi Nuortennetin tekijöille ❤️ On ihanaa kuulla, että koet Nuortennetin olevan turvallinen paikka jakaa kokemuksiaan ja myös hakea itselleen apua! On myös todella tärkeä huomio, kun kerrot avunhakemisen olevan hankalaa ja moni hakeekin nimettömänä apua Nuortennetistä koska se voi tuntua helpommalta kuin kasvokkain asiasta kertominen.

Usein kun lapsi tai nuori kirjoittaa, soittaa tai chattaa meille, kertoo hän ensimmäistä kertaa jollekin omassa elämässä olevasta huolesta tai murheesta. Asiasta kertominen voi tuntua vähemmän pelottavalta, kun voi jutella turvallisen ja luotettavan aikuisen kanssa molempien pysyessä nimettöminä. Samalla tulee ikään kuin harjoitelleeksi asiasta kertomista ja kun ensin kertoo asiasta nimettömästi, voi seuraavalla kerralla kertominen jollekin tutulle ihmiselle tuntua jo vähän helpommalta.

Jokaisessa vastauksessa pyrimme miettimään, mikä kyseisessä tilanteessa auttaisi lasta ja nuorta parhaiten ja miten me Nuortennetissä voimme tilanteessa auttaa. Jos lapsen tai nuoren tilanne kaipaa ja tarvitsee aikuisen apua, yritämme aina rohkaista kertomaan asiasta omassa elämässä olevalle turvallisen tuntuiselle aikuiselle, joka tuntee lapsen tai nuoren valmiiksi ja pystyy tätä kautta auttamaan. Aina tämä ei ole helppoa ja voi tuntua jopa mahdottomalta. Näissä tapauksissa rohkaisemme aina ottamaan yhteyttä Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), chattaamaan tai kirjoittamaan meille nettikirjeen https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/.

Tätä kautta lapsi ja nuori saa heti juttukaverin ja halutessaan myös apua ja tukea oman tilanteen ratkaisemiseksi. Olemme näin joulun välipäivinäkin auki joka päivä, ja meille voi soittaa ja kirjoittaa mistä tahansa asiasta!

Kiitos vielä kerran viestistäsi ja palautteestasi ja rentouttavia lomapäiviä ❤️

Valoisaa Uutta vuotta toivotellen,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Pikkuinen huomautus…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top