Siirry sisältöön
:/ :(

Moih kirjotan nyt tänne ku haluun kertoo jollekki koska tää asia ahdistaa muo. Eli eilen mun pikkusisko soitti mulle et sitä potkitaan ja lyödään ja syljetään sen päälle ku se oli sen kavereiden kaa sit mä ja mun iskä mentii hakee se kotiin ja se vaa itki ja tärisi ja se lähti johonki kysyin mihin se menee nii se sano että pois ja se tekee kuulemma itsemurhan ku se on ihan turha muo ahdistaa ja pelottaa tää asia ihan tosi paljon kerroin mun äidille mut sitä ei kiinosta mitä mä ajattelen….

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä kun kirjoitit asiasta. Onpa kamalaa, että siskosi on joutunut tuollaiseen väkivallan kohteeksi. Olen tosi pahoillani. Uskon, että tilanne ahdistaa ja pelottaa sinua. Pikkusiskosi on sinulle selvästi todella rakas ja tärkeä. Hänen kärsimyksensä sattuu varmasti sinuunkin tosi paljon.

Olipa hyvä, että isäsi lähti hakemaan siskoasi pois ja pääsit sinne mukaan. Kuulostaa hyvältä, että siskosi kertoi tilanteesta teille ja hän pääsi avullanne pois paikalta ja kotiin turvaan. Jos siskoasi kohtaan käytettiin väkivaltaa, tuosta tilanteesta olisi tärkeä tehdä rikosilmoitus. Tämä olisi tärkeää, vaikka tekijät olisivatkin alle 15-vuotiaita, jotka eivät siis vielä ole rikosvastuussa tekemisistään. Poliisit ottavat myös nämä tilanteet käsittelyyn ja ne viedään tarvittaessa lastensuojelun työntekijöiden tietoon. On tosi tärkeää, että tekijät eivät pääse tuosta kuin koira veräjästä, sillä silloin he todennäköisesti jatkavat toimintaansa.

Siskollesi on nyt tosi tärkeää tuntea, että hän on kotona rakastettu ja teille kaikille tärkeä. Olisiko sinulla nyt aikaa olla hänen kanssaan ja tehdä mukavia, kesäisiä asioita? Kerro hänelle, että hän on ihana ja tärkeä sinulle ja et halua, että hänelle tapahtuu mitään pahaa. Ja että hän voi aina kertoa sinulle, jos joku käyttäytyy rumasti häntä kohtaan.

Jos tuollaista käyttäytymistä on myös syksyllä koulussa, koulun ammattilaisten tulisi tietää siitä, sillä siskollasi on oikeus käydä koulua turvallisin mielin.

On tosi tärkeää, että sinäkin pääset puhumaan tuosta asiasta, sillä ymmärrän hyvin, että asia ahdistaa sinua. Vaikka äitisi ei ensimmäisellä kerralla ottanut asiaa hyvin, niin voit aivan hyvin sanoa siitä hänelle uudestaan ja vaikka monta kertaa, kunnes hän uskoo sinua. Tai jos isäsi ymmärtää sinua paremmin, niin juttele hänen kanssaan.

Voit aina soittaa myös meille numeroon 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan tuosta tai mistä tahansa muusta asiasta. Lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä kirjepalvelu, johon voit kirjoittaa. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja anonyymejä ja voit olla yhteydessä meihin niin usein kuin haluat. Voit kertoa palveluistamme myös siskollesi, jos hän kaipaa joskus ulkopuolista kuuntelijaa.

Ethän jää yksin asian kanssa! Ja muista näyttää siskollesi, että hän on sinulle rakas ja tärkeä.

Lämpimin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

SL😛

Tää on aivan kauheeta!! Jos vaikka koulu sais sun pikkusiskon eri luokalle? Auttaisko? Ei varmaan. Tai isäs hakisi sen aina koulun jälkeen? Voisit olla vaikka pikkusiskon kanssa mahdollisimman usein, jos käytte samaa koulua, ja voit myös miettiä, kuka olis koulun ihanin ja kiltein opettaja, ja kertoa tälle? En tiiä, kuhan nyt vaan latelen kaikkea. Tsemppiä teille molemmille<3

Vastaa aiheeseen: Pikkusiskoa kiusataan:(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top