Siirry sisältöön
🤡

Siis mulla on nyt tarve purkaa tää johonkin, mut en haluu kuormittaa mun ystäviä. Mulla tapahtu aika iso muutos mun elämässä, joka oli toki ihan hyvä juttu mun jaksamisen kannalta. En tiiä yhtään, et liittyykö se nyt mun fiilikseen vai onko muuten vaan vaikeempi kausi🤷‍♀️

Mulla on ollu reilu vuosi sitten syömishäiriöoireilua, voimakasta ahdistusta ja masennusta. Kahden viimeisen takia oon käyny juttelemassa ammattilaisille nuorten psykiatrian puolella, mut se oli sillon niin rankkaa käsitellä niitä juttuja et mun oli helpompi antaa se kuva, et kaikki on ok. Sit tuli parempi jakso ja oireilut väheni.

Nyt kuitenkin oon jonki aikaa kiinnittäny huomioo siihen et homma on alkanu menemään huonompaan suuntaan. Tänään kuitenkin vajosin jotenkin tosi syvälle ja viiltelin pitkästä aikaa ja nyt kaduttaa ja nolottaa. En koe, et mul olis ollu hirveen huono fiilis, enemmänki turta.

On sellanen olo, ettei mulla oo mitään syytä uida näin syvissä vesissä. Mulla on ystäviä, 1x/vko harrastus, perheessä kaikki iha fine mut oon kuitenkin tässä tilassa ja vähän ahdistaa, kun en tiedä miksi.

Tulipaha avauduttua😅

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ja kiitos viestistäsi!

Ensinkin oli tärkeä lukea, että sinulla on takana jakso, jolloin olet voinut paremmin ja että elämässäsi on tapahtunut muutos, joka vie sitä parempaan suuntaan. Nämä luovat omalta osaltaan uskoa siihen, että tulee aika kun voit taas paremmin, kunhan saat itsellesi siihen tukea ja apua. Joskus isot muutokset elämässä voivat aiheuttaa ahdistusta ja stressiä, vaikka muutos olisikin itsessään hyvä. Siksi toivon, ettet kokisi syyllisyyttä huonosta olostasi, et voi sille mitään eikä se ole sinun vikasi.

Lisäksi oli hienoa kuulla, että sinulla on ystäviä elämässäsi. He varmasti ovat tukenasi ja joskus on tärkeä saada olla ihmisten kanssa tai tehdä niitä asioita, jotka saavat ajatuksesi muualle ja pääset hengähtämään hetkeksi pahasta olosta.

Kirjoitit, että olet käynyt juttelemassa oireilustasi aiemmin nuorten psykiatrisella puolella ja pohdin, onko sinulla tällä hetkellä joku kontakti, jolle voisit kertoa tästä? On hienoa sinulta, että kiinnität huomiota omaan jaksamiseesi ja tunnistat, että olosi on alkanut mennä huonompaan suuntaan. Onkin tärkeää hakea apua silloin, kun vielä itsellä on siihen voimia ja jaksamista.

Sinä ansaitset voida paremmin ja ansaitset siihen itsellesi apua. Usein vaikeista asioista puhuminen voi tuntua raskaalta ja ahdistavalta. Toisaalta se on vähän kuin poistaisit tikkua sormesta – poistaminen sattuu mutta sen jälkeen haava saa alkaa rauhassa parantumaan. Ympärilläsi on ihmisiä, jotka haluavat tukea sinua voimaan paremmin, riittää kun rohkaistut sitä pyytämään.

Muistathan, että myös me Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa olemme sinua varten, mikäli haluat jutella. (p. 116 111) Meille voi soittaa tai kirjoittaa mistä tahansa asiasta nimettömästi, olemme joka päivä auki. (ma-pe 14–20 la-su 17–20).

Toivon sinulle aurinkoa ja valoa kevääseen, muista että olet kaiken avun arvoinen!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Pitää päästä vähä purkamaan

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top