Siirry sisältöön
.

Mun kaikki kaverit sanoo mulle koulussa kuinka ruma oon ja miten en voi pitää kivoja vaatteita kun näytän niissä rumalta ja sitten kun pidän kivoja vaatteita ne sanoo siitä että ne itse näyttäisi paremmalta niissä. Mun yks kaveri jopa kerran sano mulle et ne ei haluu enää olla mun kavereita kun oon ruma ja niitä hävettää olla mun kanssa. Pitäiskö mun vaan elää sen kanssa vai jättää ne?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun laitoit viestiä!

Olipa kurja kuulla, millä tavalla kaverisi ovat puhuneet sinusta. Tuollainen nimittely ja ikävästi puhuminen on kiusaamista. Jos joku kiusaa, niin se usein kertoo siitä, että kiusaajalla itsellään saattaa olla jollakin tavalla paha olo ja hän purkaa sitä kiusaamalla. Joskus kiusaaja saattaa olla esimerkiksi kateellinen tai epävarma itsestään. Kiusaaminen ei kuitenkaan ole missään tapauksessa hyväksyttyä!

Sinun ei tarvitse ollenkaan sietää tuollaista kohtelua, vaan aikuisten tulisi puuttua heidän käytökseensä ja siksi olisikin tärkeää, että voisit kertoa jollekin luotettavalle aikuiselle tästä. Miltä sinusta tuntuisi kertoa asiasta jollekin sinua lähellä olevalle aikuiselle? Tällainen aikuinen voi olla vaikka vanhempi tai joku muu läheinen.

Täältä voi lukea vielä lisää siitä, jos kiusataan: https://www.nuortennetti.fi/kiusaaminen/minua-kiusataan/

Ansaitset itsellesi sellaisia kavereita, jotka kohtelevat sinua hyvin. Nykyiset kaverisi eivät kohtele sinua ollenkaan hyvin. Oikeat ja hyvät kaverit hauku ja puhu ikävästi sinusta. Miltä sinusta tuntuisi hakeutua muiden ikätovereiden seuraan? Tuleeko sinulle mieleen esimerkiksi jotakin samassa koulussa tai harrastuksessa olevaa tai naapuristossa asuvaa, keneen haluaisit tutustua paremmin?

Jos muuten haluat jutella tästä aiheesta tai ihan jostakin muusta, niin voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Vapaaehtoiset päivystäjät juttelevat mielellään aiheesta kuin aiheesta. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia ja nimettömiä. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Toivon kovasti, ettet usko kavereidesi ikäviä puheita sinusta. Olet hyvä ja arvokas juuri tuollaisena kuin olet. Voit myös pitää juuri sellaisia vaatteita kuin itse haluat ja ne näyttävät aivan varmasti kivoilta päälläsi.

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

SL😛

Onko sulla hauskaa sun kamujen kaa?? Jos ei oo, tai kurjuutta on enemmän kun hauskuutta, kannattaa harkita uusia ystäviä. Kukaan mun kaveri ei KOSKAAN oo sanonu mua rumaksi. Ne ei oo oikeita kavereita, eikä kannata pysyä niiden kanssa vain, koska luulee että ei oo vaihtoehtoa. Aina on joku, joka haluu tutustua suhun piittaamatta ulkonäöstä! Ulkonäön ei pitäis olla se, joka perustaa kaverisuhteen!💞

Vastaa aiheeseen: Pitäisikö mun jättää mun kaverit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top