Siirry sisältöön
Huolestunut

Mun poikaystävän KASVATUSTIETEITÄ opiskellut äiti lyö mun poikaystävää välillä todella vihaisena tätä. Suuttuu pienistä asioista kuten siivoamisen puutteesta. Voiko asialle tehdä mitään? Äiti on siis muuten kaikinpuolin hyvä vanhempi. Välillä vain menee liian pitkälle. Ei myöskään lyö siis minun nähtävissäni vaan kun lähden pois paikalta ja hän on poikansa kanssa kahden.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ja kiitos tosi tärkeästä yhteydenotostasi! Tosi kurjaa kuulla, jos poikaystäväsi äiti lyö häntä. Otit todella tärkeä asian rohkeasti esille! Lyöminen ei ole oikein eikä hyväksyttävää. Lyöminen on väkivaltaa ja sen katsotaan olevan rikos. Poikaystäväsi kaipaa varmasti asiassa tukeasi ja onpa hienoa, että hänellä on noin huomaavainen ystävä!

Uskon, että olet huolissasi poikaystäväsi puolesta. Asiasta olisi hyvä jutella jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Voisikohan poikaystäväsi kertoa toiselle vanhemmalle asiasta vai asuuko hän äitinsä kanssa kaksin? Toinen vaihtoehto voisi olla, että jos poikaystäväsi uskaltautuisi kertomaan asiasta esimerkiksi koulussa terveydenhoitajalle tai kuraattorille. Asian esille ottaminen voi olla vaikeaa, mutta tuellasi ja kannustuksellasi hän voisi ehkä uskaltautua kertomaan asiasta jollekin. Näin asiaan voisi tulla apua. Koulun henkilökuntaa voi myös lähestyä kirjeellä, jos kertominen tuntuu hankalalta. Käsittelemättä jääneet vaikeat kokemukset usein voivat vaikeuttaa elämää ja aiheuttavat ahdistusta ja pahaa oloa myöhemminkin, joten mitä nopeammin asiaan puututaan, sen parempi.
Mikäli kaipaat lisää tietoa asiasta tai mitä tehdä, jos kokee väkivaltaa, niin tutustuthan oheisiin sivuihin: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/apua-vakivaltaan/

Toivon kovasti, että saat suostuteltua poikaystäväsi juttelemaan jollekin aikuiselle. Mikäli poikaystäväsi haluaa jutella jonkun luotettavan aikuisen kanssa ja vaikka harjoitella sitä miten ottaa asian puheeksi esim. koulussa, niin voithan hänelle antaa vinkiksi, että soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen. Sinne voi soittaa anonyyminä ja puhelut ovat aina luottamuksellisia. Vaihtoehtoisesti poikaystäväsi voi myös kirjoittaa halutessaan Lasten ja nuorten kirjepalvelussa tai chatissa, mikäli juttelu tuntuu hankalalta.

Lämpimin ajatuksin,

Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Poikaystävän äidin käytös

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top