Siirry sisältöön
Joku joka tarvii apua

Moikka, oon 15 vuotias tyttö. Mulla on sellanen ongelma kuin että oon tuntenu yhen pojan kohta 8kk ja oon melkeen koko ton ajan myös tykänny siitä. Me ollaan parhaat kaverit mut me riidellään tosi paljon, tai siis tää poika suuttuu mulle tosi paljon ja tosi helposti ja vieläpä tosi pienistä asioista. Anyway olin kertonu tälle pojalle jo aika kauan aikaa sitte että tykkään siitä ja viimesen 3kk ajan meidän välillä on ollu ehk jotain.. mut sit ei kuitenkaa mitää. Ja nyt ku olin alaknu ns luovuttaa ja alkaa päästä yli ni tää mun kaveri kertoo että tykkää musta (omin sanoin: enemmän ku ittestään)!!!!!! Ja ei tää tilanne ois niin paha koska tykkään silti vielä täst mun kaverista koska en ollu kyl päässy mihenkäön lopullisesti yli MUTTA.. tässä on se ongelma että tykkään tän mun parhaan kaverin parhaasta jätkä frendistä.. ne on tuntenu ala asteesta asti ja mä tutustuin tähän kaveriin SEN MUN KAVERIN SYNTTÄREILLÄ. Ja tää kyseinen kaverin kaveri tykkää must MYÖS. Ja se tietää että mä tykkään siitä.

Eli mä tykkään kahesta henkilöstä samaan aikaan joista molemmat tykkää musta takasin.. voi vittu. Ja en haluu satuttaa kumpaakaan. (Tää mun kaveri on oikeesti tosi itsetuhonen ja sanoo [osa tekstistä poistettu] yms ja että oon ainoo kuka välittää siitä ja että oon ainoo syy miks hän on vielä elossa..) En oo kertonu tälle mun parhaalle kaverille näistä mun tunteista tätä toista henkilöö kohtaan koska en haluu satutta häntä. Ja ku mä tykkään molemmista yhtä paljon..

Mut tää mun paras kaveri on kohdellu mua niin huonosti.. mut nykyään se kohtelee mua niin eri tavalla. Se on niin kiva nykyään ja kaikee.. mutta ku sit on tää kaverin kaveri joka tulee esim mun pikku veljen kaa hyvin toimeen ja on vaa ihan sika kiva… (täss on myös se että mun tyttö puoliset kaverit ei tykkää tästä mun parhaasta kaverista.. niillä on aika paljon vittuilua keskenään) ja sitte ku mun kaverit sanoo että voisin saada muka parempaa mutta ku en saa. Kukaan ei oo ikinä oikeesti tykänny musta ennen tätä enkä oo ollu kenenkään kanssa yhessä ennen tätä.

Mitä mä teen.. haluun [osa tekstistä poistettu] tän asian takia. Tää ei ehkä kuullosta niin isolta asialta tän viestin yli mut trust me tää iso asia.. tykkään ja välitän molemmista yli kaiken, oikeesti. Pliis saisinko neuvoa? 🙏🙏🙏

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys!

Olipa hienoa, että päätit kirjoittaa ja kysyä apua tilanteeseesi, toivottavasti jo kirjoittaminen auttoi hieman jäsentämään ajatuksiasi. Kuvailet ihastustasi kahteen poikaan, jotka molemmat ovat ihastuneita myös sinuun ja vieläpä ovat kavereita keskenään. Pohdit, miten toimia tässä tilanteessa ilman, että loukkaat kenenkään tunteita.

Alkuun on hyvä mainita, että on täysin normaalia ja yleistä ihastua useampaan ihmiseen samaan aikaan. Ihastumisen tunne itsessään on ihanaa ja varsinkin jos tuntee saavansa vastakaikua tunteilleen. Se, ettet halua satuttaa kumpaakaan ihastuksistasi kertoo, että olet fiksu ja muut huomioiva nuori. Tärkeintä on, että teet päätöksen niin, että voit tehdä sen täydestä sydämestäsi ilman, että valintaasi vaikuttaa pelko tai huoli toisen tai toisten reaktiosta.

Kerrot parhaan ystäväsi suuttuvan helposti ja teidän riitelevän usein. Lisäksi mainitset, että hänellä on itsetuhoisia puheita. Olet selvästi hänelle tärkeä tuki, mutta kertomasi perusteella ystäväsi kaipaisi kovasti apua itselleen aikuisilta, jotka voisivat auttaa häntä voimaan paremmin. Vaikka oletkin hänelle selvästi tärkeä ja rakas, yritä ajatella myös itseäsi ja omaa jaksamistasi. Et ole vastuussa hänen elämästään eikä sinun kuuluisi joutua tilanteeseen, jossa sanasi tai tunteesi voivat suistaa hänet itsetuhoiseen käytökseen. Se ei ole reilua teitä kumpaakaan kohtaan.

Tilanne selvästi vaivaa sinua paljon ja onkin hyvä pohtia asiaa eri näkökulmista. Oletko pystynyt puhumaan näistä asioista ihastustesi kanssa? Mitä ajattelet siitä, että rohkaisit ystävääsi kertomaan asiasta jollekin turvalliselle aikuiselle esimerkiksi koulussa, jos hän ei sitä jo ole tehnyt? Riidanhaastaminen kanssasi sekä jatkuva ärtyisyys ovat myös merkkejä siitä, että hän tarvitsisi aikuisten apua voidakseen paremmin ja tätä kautta myös sinä alkaisit ehkä saamaan parempaa kohtelua osaksesi.

Olen varma, että päädyt lopulta oikeaan ratkaisuun teidän kaikkien kannalta. Voit toki myös antaa hieman tilanteen rauhoittua ja yrittää ystäväsi kanssa saada hänelle apua pahaan oloon ja itsetuhoisiin ajatuksiin ja kun vastuu hänestä katoaa harteiltasi, voit myös kevyemmin mielin alkaa tutkimaan omia tunteitasi!

Jos kaipaat vielä asian suhteen juttuseuraa, olemme tukenasi Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) sekä chatissa joka päivä. Meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella! Voit halutessasi kirjoittaa meille myös nettikirjeen!

Paljon tsemppiä tilanteeseesi!

Keväthalauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Pojat..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top