Siirry sisältöön
Iminen

Moi!

Tää on niin tarkkaa että en kestä… mun isosiskolla on ihan kauheen iso/paha pöpökammo ja äitillä on vähän niin oikeesti KAIKESTA pitää pestä kädet tai vaihtaa vaatteet jne. Nyt varsinki Koronan aikana mun sisko haluu et vaihan vaatteet jos ees käyn terassilla tai pihalla tai mun pitää putsata KAIKKI asiat mitä käytän ulkona vaikka silleen et jos laitan puhelimen taskuun kun meen ulos enkä koske siihen ennen ku oon pessy kotona kädet nii sillonki se pitää putsata… Meillä tulee joka päivä hirveetä riitaa eka mun siskon kaa, sit äitin kaa ja sit koko perheen kaa siitä kun ei saa koskea mihinkään ilman että tarvis pestä kädet. Tajuun et se ei hirveesti voi sille mitään mut en voi elää täällä on nii vaikeeta aina totella sen käskyjä käsienpesusta ja vaatteiden vaihdosta!!! Sen kammo ei vaan mee ees vähääkään parempaan suuntaan se vaan pahenee… Tää on maaailman ärsyttävintä vaikka mulla ei sitä pöpökammoa oo. Mitä teen sille kammolle ku mäki aina räjähdän siitä??

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Kuulostaa siltä, että sinulla on ajatuksia ja tunteita kotitilanteeseen liittyen paljonkin ja niitä onkin tärkeä purkaa, ettet jäisi asian kanssa yksin.

Ymmärrän hyvinkin, että äitisi ja siskosi pöpökammo aiheuttaa sinussa ärtymystä ja turhautumista. Kirjoitat, että riitojakin esiintyy, mikä on tietysti kurja kuulla. Ristiriitoja ja riitoja esiintyy usein, kun ihmisillä on eri käsityksiä, siitä mikä on oikein ja miten asiat kuuluisi tehdä. Ymmärsin viestistäsi, että riidat syntyvät juuri tästä syystä teidän perheessänne.

Se, että siskollasi ja äidilläsi on pöpökammo, on asia, johon sinä et ehkä pysty yksin vaikuttamaan. Jos kammo on ylitsepääsemätön, on kyseessä asia, johon heidän kannattaa hakea apua. Se, mitä sinä voit tehdä tässä tilanteessa on kertoa heille, miltä sinusta tuntuu. Olisiko mahdollista istua alas ja keskustella yhteisistä pelisäännöistä tähän liittyen? Kädet on tietysti hyvä pestä kun tulee kotiin, ja puhelintakin on hyvä välillä pyyhkiä jne. varsinkin näin korona aikaan. Mutta mietin, josko yhdessä voisi päästä yhteisymmärrykseen siitä, mikä on riittävä käsienpesu ja muu hygienia? Kun asioista on yhdessä päästy juttelemaan ja itse niihin vaikuttamaan, niistä on helpompi pitää kiinni, ja näin riitatilanteilta ehkä vältyttäisiin.

Toivon, että asiat muuttuvat parhain päin. Tsemppiä sinne!

Terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Pöpökammo perheessä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top