Siirry sisältöön
moms spaghetti

eli siis musta mikään ei oo enää totta. tuntuu kuin eläisin pitkässä pahassa unessa, ja että olisin oikeasti joku henki muun ihmisen ruumiissa. tuntuu että maailmaa ei olen olemassa, ja että olisin yksin maailmassa.(mainittakoon että mulla on luultavammin masennus, johon en vielä oo saanu apua)

oonko mä jossain psykoosissa vaiko muutenvaa sekasin.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei moms spaghetti,

Kiitos, kun laitoit viestiä! Kuvailit muun muassa sitä, kuinka sinusta tuntuu, ettei mikään ole totta ja eläisit pahassa unessa. Sinusta tuntuu myös, että olisit ikään kuin henki muun ihmisen ruumiissa ja tuntuu kuin maailmaa ei olisi olemassakaan. Pohdit, oletko esimerkiksi psykoosissa tai muuten vain sekaisin.

En ole terveydenhuollon ammattilainen, joten en pysty valitettavasti vastaamaan tuohon viimeiseen lauseesi. Ihmisen mieli voi välillä olla kummallinen ja tärkeintä onkin, että omien tunteiden ja ajatusten kanssa ei jäisi yksin. Jos mielessä on esimerkiksi vaikeita, pahoja tai hämmentäviä ajatuksia, niin niistä olisi aina hyvä kertoa jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle.

Mainitsit myös, että sinulla on luultavasti masennus, johon et ole kuitenkaan saanut vielä apua. Oletko tästä asiasta kertonut kenellekään? Tässäkin olisi tärkeää, että saisit itsellesi tukea, jotta olosi voisi helpottua. Muistathan, että sinulla on ehdottomasti kaikki oikeus saada apua ja tukea itsellesi. <3

Nuo kuvailemasi ajatukset sekä epäilys masennuksesta ovat juuri sellaisia asioita, joista on tärkeää kertoa jollekin luotettavalle aikuiselle. Esimerkiksi koululla terveydenhoitaja, kuraattori tai psykologi ovat ammattilaisia, joiden tehtävänä on olla lasten ja nuorten tukena erilaisissa haasteissa. Myös oman lähipiirin aikuisille on tärkeää kertoa, jos kokee vaikeita ajatuksia.

Jos haluat anonyymisti ja luottamuksellisesti jutella aikuisen kanssa, niin aina voi soittaa myös meidän Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Kaikki palvelumme ovat ilmaisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Psykoosi vai muutenvaan sekaisin?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top