Siirry sisältöön
☆☆

Hei!
Saako teidän mielestä 13 vuotias päättää jo itse pitääkö pyöräilykypärää vai ei. Omasta mielestä vanhempani ovat tiukkoja, ja pakottavat minua pitämään kypärää. Muut kaverini eivät pidä kypärää, ja koulussani minun ikäiset eivät kypärää enää pidä. En haluaisi olla ainoa joka kypärää kaveriporukassani pitäisi. Vanhempani vain sanovat, että se on kavereiden vanhempien ongelma, jos he eivät pakota lapsiaan sitä pitämään. Nyt on muutenkin kesä tulossa, joten pyörällä liikkuminen yleistyy taas, ja kaverinikin pyöräilevät oikeastaan joka paikkaan, enkä itse sitten pyöräile jos olen ainoa jota pakotetaan kypärää pitämään, eli jään koko kesäksi sisälle yksin istumaan. Joten mitä mieltä olette, saanko jo itse päättää pidänkö kypärää vai en.

Prinzunen💚

Hei!
Mä oon sitä mieltä että sun pitäis käyttää sitä kypärää. Tiedän ettei oo kivaa olla ainoa ja että on ärsyttävää kun vanhemmat pakottavat käyttämään sitä :/
Kuitenkin he ajattelevat vain sinun parastasi eivätkä muuta :)
Itsellänikin oli niin, että äiti pakotti laittamaan ulkohousut, vaikka kukaan muu ei niitä enää käyttänyt. Kuitenkin, kun menin kouluun, huomasin että siellä oli aika kylmä ulkona, jopa ulkohousuilla. Ne, joilla ei ollut ulkohousuja, valittivat kylmästä koko ajan.
ELI sinun pitäisi käyttää sitä kypärää :)
Ei loppujen lopuksi kukaan välitä, onko sulla kypärä vai ei :D
Toivottavasti auttoi:)
Ihanaa jatkoa sulle :)

kypärän käyttäjä

mä oon 14 vuotias ja mäkin käytän kypärää. se on välillä noloa koska kukaan muu ei käytä, mutta mä en haluu mitään aivovammaa jos mä joudun onnettomuuteen. vanhemmat ei saisi pakottaa, mutta ne on huolissaan, että suhun sattuu

☆☆

Kiitos teille vastauksista :). Arvostan kun edes joku jakoi mielipiteensä asiaan 😀.

Toinen kypärän käyttäjä

13-vuotiasta ei tarvitse pakottaa pitämään kypärää, koska hän tietää jo itse kypärän käytön hyödyt. Lainkin mukaan pyöräilijän pitää kypärää käyttää. Jos kaikki koulukaverisi hyppäävät kaivoon, hyppäätkö sinä perässä? Älä ota muista mallia, ellei mallin ottamiselle ole aihetta. Kypärän pidon ei pitäisi olla syy pyöräilemättä jättämiselle kesällä. Kypärää käyttämällä vain osoitat, että välität turvallisuudestasi. Etkä ole ainoa, joka välittää turvallisuudestaan. Ulkona kyllä näkyy paljon kypärää käyttäviä aikuisiakin. Itse perustelen kypärän käyttöäni sillä, että vaikka olisin hyvä pyöräilijä enkä kaatuisi milloinkaan, en voi koskaan tietää, milloin nurkan takaa ajaa rattijuoppo päälle. Kypärän käytöllä voi oikeasti säästää henkensä tai välttää vakavan loukkaantumisen.

anonyymi

hmm :) entiedä sinusta, mutta minä itse tällaisessa tilanteessa kääntäisin varmaan asian toisinpäin :D Jos olisin ainut joka käyttää kypärää, niin se kertoo vaan siitä että pyöräilen omaa turvallisuutta ajatellen, eikä se kypärä oikeastaan tee kenestäkään nolompaa. Sitä varten kypärä on tehty että jos sattuukin vahinko, niin se vähentää loukkaantumisen riskiä tai voi pelastaa mahdollisesti jopa hengen. Voi toki tuntua epäreilulta jos vanhemmat pakottaa käyttämään kypärää, mutta he tekee sen vaan omaa hyvyyttään ja ajatellen sinun turvallisuuttasi! :) Alkoikin nyt ihan mietityttämään että eikö niiden muiden vanhempia kiinnosta, vai onko ne kaverit jättänyt itse kypärät pois…? Oli miten oli, ei sinun tarvi yksin jäädä istumaan sen takia että täytyy käyttää kypärää, ole vaan ihan rohkeasti ja ylpeästi cool oma itsesi se kypärä päässä, ne ketkä nauraa, niin antaa niiden vaan nauraa, kyllä ne sitten varmaan siinä viimeistään oppii kun he kolauttaa oman pään.

tuleva muusikko

itsekin oon miettiny samaa. mutta toki ne sun parasta ajattelee. mulla vaan äiti pakottaa mut isällä/mummilla oon nii ei ees välitetä ku tiedetään et osataanhan me ajaa. mut sit ku oot aikuinen sä päätät ite asiasta🙂 ja ei oikeestaan kukaan välitä. ite oon 7lk ja oon käyttäny esim. ulkohousuja, vaikka se tuntuukin nololta ja kypärää. ajattele vaan et ei sillä oo väliä et loppujen lopuks me tehdään mitä me halutaan ja mitä siitä jos joku välittää, se on niitten ongelma.

Vastaa aiheeseen: Pyöräilykypärän käyttö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top