Siirry sisältöön

Pystyykö ulkomaalainen opiskella Suomessa amiksessa?

J[nimi poistettu]

Siis mulla on yks Itävaltalainen kaveri, joka opiskelee restonomiksi, ja sillä on todella huonot oltavat kotona :/
Ollaan mietitty (tai lähinnä mä oon miettinyt), pystyttäiskö me saada hänet tänne Suomeen, mutta yks iso ongelma on opinnot, koska se on päässyt niissä jo aika pitkälle, eikä haluais keskeyttää niitä. Onko ulkomaalaisen mahdollista jatkaa keskenjääneitä opintoja Suomessa amiksessa?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Ikävä kuulla, että kaverillasi on huonot oltavat kotona. Olet todella upea ystävä, kun haluat auttaa häntä!

Valitettavasti en osaa antaa suoraan vastausta kysymykseesi, onko ulkomaalaisten opiskelijan mahdollista jatkaa keskeneräisiä opintoja Suomen oppilaitoksissa. Jos hän ei osaa suomea, niin voi olla, että jotkut oppilaitokset tarjoavat englanninkielisiä linjoja. Jos kaverisi pystyy opiskelemaan englanniksi ja löydät oppilaitoksen, joka tarjoaa restonomiopintoja englanniksi, niin asiaa kannattaa tiedustella suoraan kyseisestä oppilaitoksesta.

Ymmärrän hyvin, että olet huolissasi kaveristasi kotiolojen takia ja toivottavasti kaverisi saisi tukea itselleen. Vaikeiden tilanteiden kanssa ei pitäisi jäädä koskaan yksin. Voit vinkata kaverillesi, että myös Itävallassa toimii oma Lasten ja nuorten puhelin (Child Helpline International). Lisätietoa siitä löydät täältä: https://childhelplineinternational.org/austria-147-rat-auf-draht/

Toivon myös, että sinä et jäisi yksin huolesi kanssa. Huolistaan on usein tärkeää jutella esimerkiksi jonkun oman läheisen aikuisen kanssa. Jos haluat taas jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti, voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla juttelemaan chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen.

Paljon voimia loppuvuoteesi!

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Pystyykö ulkomaalainen opiskella Suomessa amiksessa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top