Siirry sisältöön
asdf

Asun äitin kans kahestaa, ja se saa aika vähän palkkaa. saan 30e kkrahaa, jolla pitäis kustantaa mm. meikit ja vaatteet, ja puhelin tarpeen tullen eli käytännössä kaikki muu kun ruoka. äiti väittää, että ostaa mulle kyllä vaatteita ku tarviin mut se ei todellakaa pidä paikkasa, ja joudunki ostamaa vaatteita kirpparilta. mua hävettää tosi paljo, ja alan melkei itkee vaatekaupois ku siellä on niin paljon kaikkee ihanaa mistä voin vaa unelmoida. en voi mennä kaverien kans koskaa kaupunkii koska alkasin vaa nyyhkimää siellä ja nolaisin itteni. auttakaa!

pikKoloinen

Moi, etkö sä vois mennä ens kesänä ainakin johonki kesätöihin? Mut siihen on vielä aikaa, ni voisit ehkä kertoo sun iskälle, että sulla ei oikeesti oo paljoo rahaa ja sit se vois antaa sulle vähän rahaa. Ja jos haluisit ostaa uusia vaatteita vaatekaupoista, niin sun ei kannata ostella uusia kännyköitä hirveen usein. Vähän vanhemmatki kännykät on vielä ihan hyviä, ellei sun kännykkä oo hajonnu tai jotain. En tiiä, ootko läheinen sun iskän kanssa, mutta voisit sanoo sille, että sun äiti saa aika vähän palkkaa ja sun pitäis ostaa uusii vaatteita ja muuta. Ja synttärilahjaks tai jouluks voisit pyytää rahaa joltain. Tai sit voisit mennä myymään sun vanhoja tavaroita vaikka kirppikselle jonkun kanssa. Siitäkin sä saisit vähän rahaa.

jlvkghkvv

Mä saan 25 € ja pärjään ihan hyvin. Ittekin maksan kaiken muun paitsi ruuan ja käyn kirppareilla joskus. En kyllä läheskään aina osta mitään, mutta joskus löytyy hienoja ja ihan uusia vaatteita. Alennus myynnissä olevia vaatteita kandee myös ostaa.

r_

Kirppareit saa ihan hyviikin vaatteita. Pitää vaa käydä mahdollisimman mones kirpparis, nii löytyy varmasti mieluisii vaatteit. Sit voisit mennä kaupunkii ja kiertelisit kauppojen alennus myyntejä. Rahaa sä voisit saada silleen et kävisit kesätöissä, ulkoiluttaisit vaik naapurin koiraa tai lapsenvahtina.

jooooh

[osa tekstistä poistettu] Jotku, kuten minä, ei saa ollenkaan rahaa ilman TOSI hyvää syytä. Lopeta valittaminen, mulla on melkeen kaikki vähät vaatteet kirpparilta tai kierrätyskeskuksesta. [osa tekstistä poistettu]

Nimetön

Moi.

Tilanteesi kuulostaa ikävältä :( Voin kuvitella, miten kaupoissa voi tulla ulkopuolinen olo, kun itse ei tällä hetkellä voi saada niitä hienoja vaatteita. Pientä lohtua voi antaa se, että tilanne ei varmasti ole pysyvä. Kesätöistä tai muunakin vuodenaikana tehdyistä töistä sekä esim. syntymäpäivistä, jouluista, rippijuhlista jne. voi saada helpotusta rahatilanteeseen. Kuukausirahasi voisi silti olla edes hiukan suurempi, mutta jos äidin palkka menee kokonaisuudessaan perheen menoihin, se voi olla kaikille vaikea tilanne. Näin ei kuitenkaan tule aina olemaan. Suostuisiko äitisi korottamaan kuukausirahaasi kotitöitä vastaan? Kannattaa olla kesätyön- ja nuorisotyönhaussa aktiivisesti mukana, kun se on mahdollista. Voit toivoa myös lahjaksi niitä vaatteita, joita eniten haluaisit.

Tsemppiä ja halaus! :)

Vastaa aiheeseen: raha

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top