xxx

Elikkä oon 15v tyttö ja harrastin poikaystävän kanssa joka myös 15, noin viikko sitten suojaamatonta seksiä. Ehkäisyä ei siis käytetty ja jälkiehkäisy on varmaan jo tarpeetonta.
Menkkani ovat nyt jo muutaman päivän myöhässä ja alkaa huolestuttaa onko mahdollista että oon raskaana?!
Mitä teen?
Vanhemmillekkaan en uskalla kertoa. Voiko jälkiehkäisyä enään tehdä tai mitä on nyt tehtävissä?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Hienoa, että päätit kirjoittaa huolestasi tänne.

Olet siinä oikeassa, että jälkiehkäisy on tässä vaiheessa tarpeeton. Jälkiehkäisypillerin teho on parhaimmillaan, kun sen ottaa 12 tuntia suojaamattoman yhdynnän jälkeen. Viimeistään se tulee ottaa 72 tunnin eli kolmen päivän kuluttua.

Jos kuukautisesi ovat myöhässä, voit tehdä raskaustestin. Voit tehdä tarvittaessa testin vielä myöhemmin uudestaan, jos kuukautisia ei edelleenkään kuulu. Raskaustestejä saa ostettua apteekista, eikä sellaisen ostamista tarvitse ollenkaan hävetä. Apteekin työntekijät ovat tottuneet siihen, että kaiken ikäiset käyvät ostamassa raskaustestejä.

Voit lukea myös muista ehkäisyyn liittyvistä asioista Nuortennetistä: https://www.nuortennetti.fi/seksuaalisuus/ehkaisy/

Kannustan sinua myös menemään kouluterveydenhoitajan luokse kertomaan huolestasi. Hänellä on vaitiolovelvollisuus sekä hän on työssään tottunut käsittelemään raskauksiin ja ehkäisyyn liittyviä asioita.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Raskaus 15v?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.