Siirry sisältöön
e

mul on nyt vuosi alkanu tosi huonosti. oon ihan pohjalla eikä oo mitään jaksamista. uuden vuoden mukana tili kunnon paniikkikohtaukset ja ahdistus ja koulunkäynti on tosi hankalaa vaikka siellä joka päivä käynki. mul on ihan vitun isot paineet mun päättöarvosanasta koska oon perfektionisti enkä hyväksy alle 9,6 keskiarvoa. lisäks mulla on kaikkee nepsypiirrettä jotka tällä hetkellä tekee mun elämästä ja just siitä koulunkäynnistä täyttä helvettiä. oon todennäkösesti menossa burnouttiin enkä tiiä selviinkö tätä lukuvuotta loppuun. mul on syömishäiriötaustaa ja oon alkanu taas oireilemaan tosi pahasti, enkä nää ittessäni enää mitään hyvää. oon itsetuhonen ja mietin [osa tekstistä poistettu] liian usein, vaik en haluu oikeesti tehä sitä. haluun vaan täältä pois. tuntuu ihan vittumaiselta tulla tänne puhumaan näistä ku mitä tää hyödyntää? ei kenenkään varmaan tee oikeesti mieli lukea näistä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys!

On todella hienoa, että päätit kirjoittaa olostasi tänne Nuortennettiin. Kertomasi perusteella sinulla on paljon stressiä ja paha olla ja toivon, että rohkaistut hakemaan itsellesi apua, jota ehdottomasti nyt ansaitset ja tarvitset.

Kerrot ottavasi paljon paineita kouluarvosanoistasi ja stressi ja ahdistus on aiheuttanut sinulle niin paniikkikohtauksia kuin itsetuhoisia ajatuksiakin. Oletko kertonut näistä asioista aikaisemmin kellekään? Saatko apua ja tukea itsellesi tämän kaiken keskellä? Tiedäthän, ettei sinun tarvitse pärjätä kaiken pahan olon keskellä yksin, meistä jokainen tarvitsee joskus toisen ihmisen apua jaksaakseen.

Toivon, että pystyisit löytämään kaiken pahan olon keskellä hyviä ja positiivisia asioita elämässäsi. Mitkä asiat tuottavat sinulle hyvää mieltä tai saavat ajatuksesi muualle edes hetkeksi? Elät tällä hetkellä kovan paineen alla ja tärkeää olisi, että löytäisit armollisuutta itseäsi kohtaan – olet paljon muutakin kuin kouluarvosanasi. Olet hyvä ja ainutlaatuinen itsesi eikä arvosi ihmisenä liity siihen, kuinka pärjäät koulussa.

Vaikutat kunnianhimoiselta ja päättäväiseltä nuorelta, jolla on kaikki mahdollisuudet elämään edessä. Jotta pääset tämän raskaan vaiheen yli, olisi todella tärkeää saada apua ja tukea, jotta saisit takaisin voimavarasi ja voisit taas nauttia elämästä. Miltä sinusta tuntuisi ottaa asia puheeksi esimerkiksi koulussa terkkarin tai kuraattorin kanssa? Jos asia tuntuu hankalalta ottaa puheeksi, voit myös näyttää tänne kirjoittamasi viestin.

Voit myös koska tahansa tulla juttelemaan meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai chattiin, olemme joka päivä auki ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella. Arki-iltaisin 20-24 samassa numerossa päivystää nuorten Tukilinja, josta saat ammattilaisen tukea pahan olon keskellä.

Olet arvokas ja tärkeä nuori, ethän jää yksin <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: romahdan

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top