Siirry sisältöön
13v tyttö🕸️❤️‍🩹

Oon siis 13-vuotias tyttö ja eilen liikunta tunnilla tapahtui jotain mikä oikeasti tuntui seksuaaliselta ahdistelulta.

Älkää jättäkö tekstiä kesken, kiitos🫀✨🫶🏼

Me pelattiin luokan kanssa lipunryöstöä. Ja meidän säännöt oli myös sellaiset, että jos saa vastustajan puolesta jonkun kiinni, häntä ei tarvinnut raahata vankilaan, vaan kiinni saatu henkilö piti mennä itse sinne.. Noh..Peliaikaa oli jäljellä vain 2min ja olin juuri niin lähellä ottaa vastustajan lipun, mutta silloin yksi poika jonka tiimin lippua yritin varastaa, juoksi suoraan mua päin, koska hän näki minut ryöstämässä heidän alueen lippua. ( Olen harrastanut tämän kyseisen pojan kanssa samaan aikaan jalkapalloa, samassa tiimissä, mutta en enää, jonka jälkeen emme enää puhuneet ollenkaan. Minä tajusin vasta muutaman kuukauden päästä, että tämä kyseinen poika, jonka kanssa pelasin jalkapalloa välkällä, olikin erittäin ilkeä, ärsyttävä ja outo. )

Hän otti minusta kiinni ja veti mua itseensä päin. Sanoin sille: ”Okei, mä meen vankilaan päästä irti!” Mutta hän ei päästänyt, vaan se veti mua kovempaa itseensä päin. Hän nauroi ja kattoi mua silmiin, mutta mä en. Yritin parhaani päästä pois hänen sylistään ja huusin: ”MÄ MENEN VANKILAAN, PÄÄSTÄ JO IRTI” hän vaan sai mut jotenkin pistämään käteni hänen ”sixbackin” päälle. Sit mä sanoin: ”Anna mun mennä” vielä kerran. Meinasin alkaa itkee, mutta silloin mun luokkalainen ( tyttö ) tuli sanoi tälle kyseiselle pojalle: ”Ei sun tarvii viedä häntä.” ( ja tää tyttö ei siis nähnyt mitään mitä tapahtui )

Hän nopeasti kevyensi otteensa ja pääsin hänen käsien altaan pois. Tämä tapahtuva oli hirveen traumatisoivaa ja se vaikutti muhun koko loppu päivän ajan. Muilla tunneilla hän vaan tuijotti mua ja hymyili. [Osa tekstistä poistettu]

Se ei ehkä ollut mitään varsinaista ahdistelua, koska hän ei sanonut paljoa mitään, mutta hän ei myöskään päästänyt minua irti kun pyysin ja hän piti minusta tiukasti kiinni ja lähenteli seksuaalisesti minua sanoistani huolimatta. ( Ja ihan vain mulle tiedoksi mulla oli erittäin iso huppari ja housut päällä, niille jotka epäröi siis..)

Mä en oikeesti pysty ajattelemaan mitään muuta, kuin sitä kuinka hän veti minua luokseen ja sai käteni hänen vartalolleen, vaikka sanoin monta kertaa, että hän irrottaisi. Tämä kyseinen poika ei välittänyt yhtään siitä mitä sanoin.

En aio kertoa tästä kenellekään monen syyn takia. Mutta olkaa kilttejä ja kertokaa miten pääsen tästä asiasta yli. Se oli yksinkertaisesti hirveää.

Tytöt olkaa oikeasti varovaisia seksuaalisen ahdistelun kanssa, vaikkei tää välttämättä ollut sitä se tuntui siltä ja se riittää. Älkää antako poikien hallita niinkuin minä annoin koska pelkäsin. Minua pelotti todella paljon. 🙂

Kiitos jos luit tänne asti. Arvostan sitä paljon.❤️

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Tosi hyvä, kun kirjoitit tänne Nuortennettiin ja kerroit tapahtuneesta. Oli kurja lukea, millaisessa tilanteessa olet ollut ja ymmärrän hyvin, että se on jättänyt järkyttyneen olon.

Seksuaalinen häirintä voi olla monenlaista ja joskus tilanteesta voi jäädä uhrille epävarma olo, että oliko tilanne häirintää. Kukaan ei kuitenkaan saa koskettaa sinua niin, että sinulle tulee epämukava olo. Seksuaalisessa häirinnässä vika ei ole koskaan uhrin, vaan tekijän. Usein tällaiset tilanteet saattavat olla niin pelottavia tai hämmentäviä, että uhri ei välttämättä pysty toimimaan tai sanomaan tilanteessa mitään.

Esimerkiksi juuri kuvailemasi tilanne kuulostaa siltä, että se täyttää seksuaalisen häirinnän merkit, sillä poika veti sinut häneen päin ilman lupaasi, piti sinusta kiinni, vaikka pyysit häntä päästämään irti ja lisäksi hän laittoi kätesi vatsalleen ilman lupaasi. On todella ymmärrettävää, että tilanne jätti sinulle huonon olon koko päiväksi ja se on varmasti tuntunut häiritsevältä, kun poika vielä tilanteen jälkeen on tuijotellut sinua.

Teit todella hienosti, kun kirjoitit tapahtuneesta tänne. Kirjoitit, että et aio kertoa tästä kenellekään ja pyydät vinkkejä, miten päästä asiasta yli. On tosi luonnollista, että tällainen tapaus voi jäädä mieleen pyörimään. En tiedä, mitkä ovat ne syyt, miksi koet, että et voi kertoa kenellekään, mutta haluaisin sinua siitä huolimatta kannustaa kertomaan tapahtuneesta jollekin luotettavalle aikuiselle. Vaikka kertominen tuntuisi vaikealta, niin se kuitenkin kannattaa. Kun uskaltaa kertoa asiasta jollekin luotettavalle aikuiselle, niin mieli saattaa jo siitä hieman keventyä, kun ei tarvitse kantaa asiaa yksin. Kertominen on tärkeää myös siksi, koska se mahdollistaa sen, että aikuiset pääsevät puuttumaan häiritsevään käytökseen. Se ei haittaa, vaikka asiasta kertoisi vasta jälkikäteen.

Täältä Nuortennetin sivulta voit lukea seksuaalisesta häirinnästä vielä lisää: https://www.nuortennetti.fi/seksuaalisuus/seksuaalinen-hairinta-ja-vakivalta/
Siellä on myös hyviä vinkkejä siihen, miten asian voi ottaa puheeksi aikuisen kanssa.

Jutteleminen saattaa usein helpottaa, mutta jos sinusta tuntuu, ettet ole vielä valmis ketomaan läheiselle aikuiselle, voit soittaa myös meidän nimettömään ja luottamukselliseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Voit tulla myös chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Se tuntui seksuaaliselta ahdistelul

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top