Siirry sisältöön

Seksin pitkäaikaisen kumppanin kanssa jännittää..

Jännäri

Olen seurustelut nykyisen kumppanini kanssa 2,5 vuotta. Hän on ensimmäinen ja toivottavasti myös ainoa sekä viimeinen henkilö, jonka kanssa tulen aktia tekemään. Meillä on tosi läheinen suhde ja kerromme kaikesta toisillemme sekä vietämme paljon aikaa yhdessä.. Mutta itse asiaan.. Minua jännittää seksi, olemme sitä harrastaneet monen monta kertaa jo tässä vuosien aikana. Mutta se jännittää niin paljon, että välillä jää kokonaan välistä, koska en pysty jatkamaan eteenpäin, vaan saatan purskahtaa itkuun ja täristä. En pelkää kumppaniani, hän ei koskaan minua satuttaisi eikä ole koskaan mihinkään pakottanut. Hän myös tietää, että jännitän ja on kehottanut minua menemään ammattilaisen pariin puhumaan asiasta, koska pelkkä keskustelu ei hänen kanssaan tuota haluttua tulosta, vaikka asiasta pystymme hyvin keskustelemaan.

Tämä ongelma ilmenee aika vahvasti kun viimeisimmästä kerrasta on jo kauemmin aikaa..

Olen miettinyt jännityksen syitä ja osasyinä varmasti on itsetunto (oma ulkonäkö, jne), mutta myös trauma aikaisemmasta suhteesta, missä oli henkistä väkivaltaa sekä uhkailua seksuaalisiin akteihin liittyen…Tämän lisäksi kumppanini on ollut intiimissä suhteessa toisen kanssa, joten varmaan tietenkin vertailua tulee tehtyä..Olen entisestä suhteesta puhunut lyhytterapiassa paljon, mutta jotenkin seksi on asia josta on vaikea puhua muille, vaikka kyseessä olisi ammattilainen.

Mitenköhän tätä lähtisi purkamaan enemmän? Ja mikä tähän auttaisi? Minulla ja kumppaninillani olisi haluja olla intiimisti, mutta jännitys pilaa tilanteen ja täysin jäädyttää minut…

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”Jännäri”!

Kiitos viestistäsi! Pohdit, millä tavalla voisit lähteä purkamaan seksiin liittyvää jännitystäsi ja mikä siihen voisi auttaa. Olet osannut taitavasti sanoittaa asiaasi tekstin muodossa, vaikka aiheesta onkin vaikea puhua muuten. Tosi hieno juttu, että pohdit, miten asian kanssa voisi edetä!

Oli ihana lukea, kuinka olet löytänyt rinnallesi puolison, joka on sinulle läheinen ja jolle pystyt kertomaan kaikesta. Se on myös ihan ehdottoman tärkeä asia, että hän kunnioittaa rajojasi ja kuinka olet pystynyt hänelle kertomaan seksiin liittyvästäsi jännityksestäsi. Hienoa, että hän tietää tunteistasi ja on myös kannustanut sinua hakemaan ammattilaisen apua. Olet varmasti hänelle tärkeä.

Kuulostaa, että olet jo itse pohtinut asioita pitkälle, sillä tunnistat mahdollisia asioita jännityksen taustalla, kuten heikon itsetunnon sekä aikaisempaan suhteeseen liittyvät traumat. Olen tosi pahoillani, että olet joutunut kokemaan henkistä väkivaltaa ja uhkailua. On myös inhimillistä, että sitä saattaa verrata itseään kumppaninsa aikaisempiin suhteisiin. Toivottavasti pystyt muistamaan, että kumppanisi on päättänyt valita olla juuri sinun kanssasi! Mitä ajattelet, että mitkä ovat sinussa niitä piirteitä ja asioita, jotka tekevät juuri sinusta ihanan ihmisen ja kumppanin?

Kysyt, miten tätä asiaa lähtisi purkamaan ja mikä voisi auttaa. Näiden asioiden purkaminen ammattilaisen kanssa olisi mielestäni tärkeä seuraava askel. Ymmärrän, että aiheesta voi olla vaikea puhua, mutta ammattilainen osaa varmasti suhtautua tähänkin asiaan aivan, kuten mihin tahansa muuhunkin. Käytkö edelleen tuolla lyhytterapiassa? Miltä sinusta tuntuisi ottaa asia puheeksi siellä? Jos asian nostaisi esiin esimerkiksi sanomalla, että sinulla on mielessäsi aihe, josta tuntuu vaikealta puhua? Tai jos näytät vaikka tämän kirjoittamasi viestin keskustelunaloituksena?

Keskustelutukea voi lähteä hakemaan myös esimerkiksi oman paikkakunnan terveysasemalta tai koulun oppilashuollosta. Myös verkossa on tarjolla maksutonta seksuaalineuvontaa. Esimerkiksi Väestöliitolla on anonyymi seksuaalineuvontachat ( https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/palvelut-nuorille/ ) ja Sexpolla on neuvontapuhelin ( https://sexpo.fi/neuvonta/ ).

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu. Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Nuorten tukilinja päivystää samassa numerossa (116 111) joka arki-ilta klo 20-24. Voit myös varata soittoajan MLL:n työntekijälle soittamalla Tukilinjalle tai voit kysyä soittoaikoja nettikirjepalvelumme kautta. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Tukea on saatavilla ja oletkin mielestäni jo ottanut askelia eteenpäin kohti parempaa, sillä osaat hyvin tunnistaa haasteen ja mahdollisia syitä sen taustalla. Toivon sinulle paljon rohkeutta ottaa asia esille ammattilaisen kanssa!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Seksin pitkäaikaisen kumppanin kanssa jännittää..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top