Siirry sisältöön
En tunnista enää itseäni

Lasketaanko sitä seksuaaliseksi hyväksikäytöksi jos toinen on epävakaassa mielentilassa. Kutsuin mulle läheisen henkilön mun luo kun tunsin itteni tosi yksinäiseks ja olin iha hysteerinen. [osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

kiitos viestistäsi. Hyvä, että kirjoitit meille ahdistavasta kokemuksestasi sillä noin ison asian kanssa ei pidä jäädä yksin.

On todella ikävää, että sinulle läheinen henkilö on käyttänyt hyväkseen haavoittuvaa tilaasi. Kuvasit olleesi hysteerinen, jolloin hän on varmasti tajunnut, ettet ole oma itsesi eikä siinä tilanteessa ollut hänen puoleltaan reilua edes ehdottaa seksiä saati harrastaa seksiä kanssasi. Kysyit, että lasketaanko tapahtunutta seksuaaliseksi hyväksikäytöksi niin siihen en uskalla ottaa kantaa, sillä en tunne lakia siltä osin tarpeeksi hyvin. Sen kuitenkin voin sanoa, että henkilö on toiminut sinua kohtaan väärin. Uskon, että tapahtuma ahdistaa sinua ja toivon, että voisit puhua siitä jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Jos olet koulussa niin silloin ehdottaisin, että menisit puhumaan terkkarin tai kuraattorin kanssa. Mikälä tälläistä mahdollisuutta ei ole niin yksi vaihtoehto on mennä terveyskeskukseen. Muista, että sinä et ole toiminut väärin tilanteessa ja ansaitset tulla autetuksi. Ahdistus varmasti helpottuu, jos pääset puhumaan ja sitä kautta käsittelemään tapahtunutta. Voit aina myös soittaa lasten ja nuorten puhelimeen, kirjoittaa kirjeen tai tulla chattiin, jolloin voit päivystäjän kanssa luottamuksellisesti puhua tapahtuneesta.

Voimia kevääseen toivottaa,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Seksuaalinen hyväksikäyttö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top