Siirry sisältöön
susqnne

Moi. Oon 15 vuotias tyttö ja harratan jousiammuntaa. Kaks kuukautta mun harkoissa oli sijainen, 30v mies ehkä. Siellä harkoissa ei ollu muita, koska joukkue on pieni ja yksityisharkat suosittuja. Tää mies piti mulle pari tuntia ammuntaa ja oli välillä outo. Se pisti ohjatessaan välillä käden mun takamuksen päälle ja taputti olkapäätä. Meidän keskustellessa tuloksista se [osa sisällöstä poistettu, kuvaili vakavaa seksuaalista häirintää]. Hän jossain vaiheessa tyrkki seinää vasten ja muuta, kun psin kotiin sanokn vamhemmilleni että hakuan lopettaa ammunnan.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei susqnne,

kiitos paljon viestistäsi ja olen hyvin pahoillani, että vastaus on viipynyt näin pitkään. Emme valitettavasti ole tämän poikkeusajan alkuvaiheessa pystyneet vastaamaan Nuortennetin viesteihin.

Kirjoitit vakavasta asiasta. Olet harrastuksessasi joutunut tilanteeseen, jossa olet ollut kahdestaan sijaisohjaajan kanssa ja hän on kohdistanut sinuun seksuaalista väkivaltaa. Oli hyvä, että kuvasit viestissäsi tarkasti tapahtunutta. Poistin osan sisällöstä, koska tämä on julkinen keskustelualue. Halusin suojata tällä sinun yksityisyyttäsi, ja myös keskustelualueen muita lukijoita, joista valtaosa on lapsia ja nuoria.

On hyvin ymmärrettävää, että halusit tuon jälkeen lopettaa harrastuksen ja on hienoa, että olet suojellut itseäsi. On hyvin yleistä että seksuaalisesta häirinnästä vaietaan. Monet seksuaalista väkivaltaa kokeneista ovat kertoneet, että se on aiheuttanut häpeän kokemuksia, joskus syyllisyyttäkin. Niitä voi kantaa pitkään sisällään. Kerron tämän sinulle, jotta tietäisit sen olevan hyvin yleistä. Tosiasiassahan asia on toisin päin. Uhri on syytön tapahtuneeseen ja vastuu tapahtuneesta on teon tekijällä, eli väkivaltaa tehneellä ihmisellä. Tapahtunut ei ole sinun syytäsi, ja sinun ei tarvitse piilotella tai peitellä tapahtunutta.

On tavallista, että näiden kokemusten kanssa jäädään yksin. Sain viestistäsi käsityksen, ettet ole uskaltanut kertoa vanhemmillesi tapahtuneesta. On tärkeä, että käsittelet tapahtunutta ja olenkin kovin iloinen, että kirjoitit tänne. Mitä sinä ajattelet, uskaltaisitko kertoa vanhemmille tapahtuneesta? Voit kertoa kaiken sen, mitä kirjoitit tänne, tai esim. kirjoittaa heille asiasta vaikka WhatsApp-viestillä.

Jos sinusta tuntuu, ettet ole valmis puhumaan vanhemmillesi, ethän jää kuitenkaan yksin? Voit kirjottaa vaikka jo tänään Lasten ja nuorten puhelimen nettikirjepalveluun. Siellä viestiisi vastaa MLL:n kouluttama aikuinen päivystäjä. Voit kirjoittaa nimettömästi, emmekä tiedä, mistä kirjoitat. Halutessasi voit jatkaa kirjeenvaihtoa. Meille voi myös soittaa tai chatata, löydät lisätietoa kaikista palveluistamme chat-palkista, tai jos se on mennyt kiinni, etusivun painikkeesta soita, kirjoita tai chattaa.

Kaikkea hyvää toivottaen,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Seksuaalista hyväksikäyttöä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top