Siirry sisältöön
kukkanen

Oon 9 luokkaa käyvä tyttö. Oon aina ollu sellanen persoona, joka murehtii pitkään, mut nyt ysillä tää on käyny tosi paljon pahemmaks. Jos tyyliin oon unohtanu jonkun kokeen ja muistan sen vasta myöhään illalla koetta edeltävänä päivänä, yleensä alan itkemään ja nykyään saatan saada jopa hengenahistuksiakin sen takia. En yhtään ymmärrä miks niin käy. Mun elämä on muutenki tosi kiireistä ja mulla ei oo aikaa itelleni, oon kokoajan tosi väsyny ja en saa iltasi unta, sit ku saan mun unet on tosi sekavia ja uuvuttavia. Stressaan tosi paljon kaikesta.

Tän lisäks oon nyt viime viikkojen aikana saanu muutaman semmosen ’kohtauksen’ joka kestää muutaman minuutin. Se tulee aika yllättäen, yleensä kun tunnilla pitää keskittyä johonkin omaan juttuun, esim lukemiseen ja taustalla kuuluu paljon hälinää, ne äänet muuttuu mun päässä ihan puuroks ja kovenee enkä pysty keskittymään yhtään ja ajatukset lähtee tosi sekaviks ja niistä ei saa mitään selkoo. Mua alkaa myös itkettää tosi paljon ja tulee tosi pieni hengenahistuskin.

Osaisko joku auttaa ja kertoo mistä tää johtuu ja miten saan tän kaiken pois? Tää on ihan kauheeta!

Nimetön

Moi!

Sanoit että elämäsi on hyvin kiireistä ja sulla ei oo aikaa itsellesi, sua väsyttää etkä saa iltaisin unta. Oma aika ja se, että koko ajan ei ole kiire, on molemmat tärkeitä asioita oman hyvinvoinnin kannalta. Voi olla, että mielesi ja kehosi on melkein koko ajan stressitilassa, ja se voi hyvin aiheuttaa nukahtamisvaikeuksia ja tuollaisia kohtauksia.

Voisitko löytää ainakin vähän aikaa itsellesi? Koko ajan ei tarvitse suorittaa, välillä on tärkeää levätä ja olla vaan tai tehdä mukavia asioita. Esimerkiksi kouluarvosanojen kannalta on paljon parempi muistaa levätä välillä. Silloin oppiminen sujuu paremmin ja opiskeluunkin jaksaa keskittyä, kun sitä ei tee jatkuvasti. Jos esim. löytäisit vaikka tunnin omaa aikaa joka päivä, ja sitten mahdollisesti enemmän. Se voisi olla avuksi noihin tuntemuksiin. Jos tuntuu, ettei omat keinot riitä, voit käydä vaikka terveydenhoitajan juttusilla.

Tsemppiä ja halaus! Muista ajatella myös omaa jaksamistasi! =)

kettu94

Heei!

Kerroit olevasi murehtija, niin tee itsellesi kalenteri missä lukee mitä pitää tehdä ja leimaa se seinällesi tai jonnekin muualle. Muista ottaa aikaa itsellesi se on erittäin tärkeää, sillä keho tarvii lepoa ja palautumista stressistä ja muusta rasituksesta! Suosittelisin myös menemään koulupsykologille koska sitä kautta voit saada neuvoja kouluasioiden helpottamiseen yms. Älä pelkää ei se tarkoita, että olet hullu tms. Lukiossa melkein jokainen käy koulupsykiatrilla ennen tai kirjoitusten aikaan! Joskus myös unilääkkeet auttaa ja ei niitä ikuisesti joudu syömään, vain sen aikaa että saa unirytmin takaisin. Itselläni on masennusta ja ahdistusta ja toivon että olisin mennyt psykiatrille heti kun ahdistus alkoi, sillä silloin siitä pääsee helposti eroon, niikuin kaikesta muustakin! Ongelmasi eivät ole liian pienet, jos sitä huolit, jos nyt menet niin voit saada apua jolla pärjäät koko lopun elämää! Epäonnistuminen ei myöskään ole kuolema (itse pelkään itseni häpäisyä jne) joten ota ihan rennosti! Jaksuja ja hae apua, se ei ole noloa tai häpeällistä!

Vastaa aiheeseen: Stressi ja ahdistus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top