Siirry sisältöön
miss nobody

hello… kirjoitin yhden viestin jo ihmissuhde osioon, mutta ajattelin laittaa toisen tänne. mua on siis arvosteltu ulkonäköni ja musiikkimakuni takia, en enää pysty luottamaan ihmisiin tai itseeni. kaupungilla mua katsotaan oudosti. siis oikeesti, kiinnostaako ihmisiä nykyään vain ulkonäkö?? mä muutenkin stressaan ulkonäöstäni.
mulla on ollut vähän aikaa sitten ihan kamalaa stressiä. noin puoli vuotta sitten mulla oli jonkin sortin masennusta. mä en jaksanut mitään, tuntui siltä etten ole kukaan eikä elämässä ole mitään pointtia. pääsin masennuksesta yli, otin itseäni niskasta kiinni ja käskin jaksaa vielä vähän aikaa. silti se jätti aukon jo ennestään huonoon itsetuntooni.
En enää luota itseeni samalla tavalla kuin ennen, en pysty luottamaan muihin ihmisiin. minusta on tullut vähän vainoharhainenkin. mulla on ongelmia nukkumisen kanssa ja olen usein tosi väsynyt. heräilen öisin, useimmiten ilman mitään syytä, nukun usein yöni todella huonosti. mä stressaan helposti, mulla on tulossa hirveästi kokeita ja muitakin tärkeitä menoja, en halua stressata niiden takia…
Onko mitään neuvoja tai omia kokemuksia, miten vähentää stressiä tai vaikuttaa uniongelmiin?? miten voin kohottaa itsetuntoani??
suuri kiitos jos saan edes pari vinkkiä

Lintu

Moi (:

Kyllä ihmiset välittää muustakin kuin ulkonäöstä, mutta omalaatuinen ulkonäkö voi silti kerätä katseita muilta. Oot varmasti kaunis just sellasena kuin olet, ja mun mielestä on vain ihailtavaa, että joku uskaltaa olla oma itsensä. Jos jollakulla on jotain sitä vastaan, niin se on sen oma ongelma.

Stressi on varmaan yksi syy uniongelmien taustalla, ja stressin helpottaminen auttaa tehokkaasti myös nukkumisen kanssa. Ensiapu univajeeseen voi olla päiväunien ottaminen, jos et stressaa niin paljon päivällä. Toisiin ihmisiin ja itseen luottaminen ei oo helppoa rakentaa uudestaan, mutta sulta se on mahdollista. Voisitko keskittyä niihin hyviin puoliin ja taitoihin, mitä muissa ja itsessäsi on? Jo tuon tekstin pohjalta voin sanoa, että mun mielestä oot todella vahva sisältä, jos uskallat näyttää siltä miltä haluat ja oot voittanu masennuksen. Ne on molemmat aivan mielettömän upeita suorituksia ja kuulostaa tosi hienolta, että osaat pohtia nykyistäkin tilannettasi ja etsit siihen ratkaisua. Kokeisiin ja menoihin liittyvää stressiä voi vähentää ajattelemalla muita asioita ja muistamalla sen, että kokeetkin ovat vain ”kokeita”, joissa riittää se, että tekee parhaansa. Mistään elämän ja kuoleman asiasta ei ole kyse, vaikka niihin kannattaakin panostaa sopivasti. Mukavien asioiden tekeminen ja rentoutuminen ovat huippukeinoja stressiin – saa ajatukset muualle ja elämä ei ole koko ajan pelkkää suorittamista. Nukkumiseen auttaa myös se, että rauhoittuu hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa ja yrittää pitää jonkinlaisen unirytmin.

Sussa on varmasti tosi paljon potentiaalia ja vahvuutta, en epäile yhtään etteikö sun tilanne vielä muutu paljon paremmaksi. Parempaa kohti mennään pienin, mutta kuitenkin niin tärkein askelin. Tsemppiä ja halaus sulle! Voittoa kohti mennään (:

-Lintu-

vähän_samis

Hej,
On todella ikävä kuulla, että sinua katsotaan oudosti, se ei ole mukavaa. Voin sanoa kokemuksesta.
Minulla oli jonkin aikaa sitten sama ongelma. pukeutumistyylini ja musiikkimakuni ovat erilaiset ja lisäksi minulla on uskonnollinen vakaumus. Mutta lähinnä siis oman ”lahkoni” edustajat katsoivat minua pitkään, kommentoivat tyyliäni jne. Se tuntui todella, TODELLA pahalta. En puhunut kellekkään ja sulkeuduin kuoreeni. Opin näyttelemään lähes täydellisesti, että kaikki on ihan hyvin.
Eräänä päivänä kuoreni hajosi. Kaverini sai tietää osan tästä kaikesta mitä olin kokenut. Hän raahasi minut kuraattorille, josta ei ollut apua. Esitin hänelle samaa kuortani.
vuosi siitä ja kaikki muuttui. Sain pari ystävää, joita nykyisin kutsun siskoikseni. Heihin luotin lähes välittömästi, kuin taikaiskusta. Silloin minua ei haitannut, että rippikoululeirillä, siskojeni taluttamana kyyneleet silmissä vaihdoimme minun huoneeseeni puhumaan. Heidän avullaan pystyin myös lopettamaan [osa tekstistä poistettu]
Uniongelmat minulla ovat juuri nyt aivan kauheat, nukun toisinaan vain 2-3 tuntia yössä. Siihen en ole keksinyt parannuskeinoa :(
Itsetuntoni on edelleen aika hajalla enkä luota uusiin ihmisiin. Kaikki on kuitenkin menossa parempaan suuntaan.
Uskon, että sinunkin tilateesi käöntyy vielä paremmaksi. Suosittelen puhumaan jollekkin. Aloita arkisista jutuista. Kun luotat jo vähän, voit kertoa vähän enemmän. Äläkä missään tapauksessa luovu tyylistäsi. Älä anna muiden voittaa sinua! Ole juuri sitä mitä olet, ole ylpeä siitä että uskallat olla erilainen! Löydöt vielä ihmisiä, jotka pitävät sinusta juuri tuollaisena!
Tiedän, että tämä kuulostaa aika mahdottomalta. Niin kuulosti minustakin. Mutta sinä pystyt siihen! Paljon voimia sinulle ja hyvää kevättä ja päälle pari virtuaalihalia!

Vastaa aiheeseen: stressiä ja uniongelmia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top