Siirry sisältöön

Suomen lastensuojelu tekee työnsä kirjaimellisesti ”paskasti”

h

Mikä  on Suomella menny näin väärin kun luen uutisia laitoksien epäkohdista ja kuulen asioita kavereilta siitä, miten lastensuojelu kusee niin usein. Jos normaalia teinityttöä ei oikeasti päästetä ulos sen sijoituskodista kun 2 tunniksi päivässä niin joku valvojilla on menny taas väärin. Ei edes ole päihdeongelmia tai itsetuhoisuutta ja silti sanovat että tarvitaan joku erityis-syy että vois mennä talosta ulos. Eikö ole jo ihan vapaudenriistoa tälläne homma.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka,

on ihan totta, että uutisista saa aika usein kuulla niistä lastensuojelun negatiivisista jutuista vaikka varmasti siellä on myös niitä positiivisiakin. Harmillisesti ihmisiä usein kuitenkin kiinnostaa enemmän kuulla niistä epäonnisista tarinoista kuin niistä onnistuneista ja siksi ne negatiiviset tarinat päätyvät usein uutisiin. Otit esimerkiksi teini-tytön, joka on sijoitettu ja saa ulkoilla kaksi tuntia päivässä eikä sinun tietojen mukaan tytöllä ole päihdeongelmia tai myöskään itsetuhoisuutta. Minun käsitykseni mukaan työntekijöillä pitää olla hyvät perustelut siihen, jos lapsen liikkumisen vapautta rajoitetaan eli ilman perusteluita ei liikkumisenvapauden rajoittamista voida tehdä. Laissa on määrätty se, millä perustein liikkumista voidaan rajoittaa. Nuorella on kyllä oikeus tietää miksi hänen liikkumistansa on rajoitettu.

Teinitytön tilanne näyttäytyy sinulle epäreiluna ja ymmärrän, että olet harmissasi hänen puolestaan. Jos tämä kyseinen tyttö on sinun ystäväsi niin parasta mitä voit tehdä on olla hänen tukenaan.

Terveisin, Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Suomen lastensuojelu tekee työnsä kirjaimellisesti ”paskasti”

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top