Siirry sisältöön
🙄

Moi!

Viime aikoina siis oon alkanu kattoo mun painoo tarkemmin. Yhes kohtaa söin viikon aikana tosi vähän, mut sit oli pakko jatkaa normaalilla tavalla, koska äiti huomas…sen viikon aikana laihduin kuitenkin vaan 1 kilon. Googlasin et en oo ees ylipainonen tai mitää, mut haluisin silti laihtuu! Myös kaverit on nykyään huolissaan aina ruokailussa ku syön koulussa tosi vähän. Musta tuntuu joka kerta syylliseltä ku syön.

Oon myös huolissani et jos jollekin mun läheiselle käy jotain, tapan itteni…mun ainut asia joka pitää mut elossa on ajatus mun perheestä surullisena.

Mua on alkanu myös ahdistaa jonkin verran. Se näkyy niin et alan yhtäkkii tärisee ja hengittämään nopeemmin mut se kestää kerralla vaan jonkun alle minuutin. Mun kaverit ei ees huomaa ku oon keksiny tapoja saada se pois esim, raapimalla omaa kättä saa aiheutettua pientä kipua joka vie ajatukset muualle.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä, että päätit kirjoittaa mieltäsi painavista asioista.

Jostain syystä haluat laihtua, vaikka tiedät ettet ole ylipainoinen. Mikäköhän on johtanut tähän toiveeseen? Olet selvästi tärkeä ja rakas niin perheellesi kuin ystävillesikin ja he näyttävät haluavan sinulle pelkkää hyvää. Voisitko siis yrittää ajatella, että olet heidän silmissään hyvä juuri tuollaisena kuin olet eivätkä he halua sinun muuttuvan?

Riittävä ravinto on sinulle todella tärkeää. Kun syöt tarpeeksi ja monipuolisesti, pysyt virkeänä sekä terveenä ja kasvusi jatkaa normaalisti. Murrosiässä painoa tulee noin 15 kiloa eikä se ole lihomista, vaan normaalia kasvamista.

Nuo ahdistuskohtaukset tuntuvat varmasti tosi kurjilta. Hyvä, että olet huomannut niiden menevän kuitenkin hyvin nopeasti ohi. Kaikenlaiset tunteet kuuluvat elämään, myös erilaiset pelot ja ahdistukset. Ne on hyvä huomioida ja sitten voi rauhassa odottaa, että ne taas väistyvät. Myöhemmin voi mietiskellä, mistä tärkeästä asiasta ne sinulle viestivät. Kivun tuottaminen itselle voi toki viedä huomiosi hetkeksi pois ahdistuksesta, mutta pidemmän päälle se ei ole hyvä keino, vaan sen tilalle voidaan keksiä muita tapoja.

Jos tarve laihduttaa, adistuskohtaukset ja kuoleman ajatukset jatkuvat, toivoisin, että kertoisit niistä koulusi terkkarille sekä myös aikuisille siellä kotona. Kotona on tärkeää tietää, mitä sinulle kuuluu ja jos on jotain, missä kotiväkesi voi sinua auttaa. Terkkari taas on hyvä auttamaan syömiseen ja ahdistukseen liittyvissä pohdinnoissa. Hän saattaa myös antaa sinulle ajan psykologille, jonka työnkuvaan kuuluu auttaa oppilaita tällaisten asioiden kanssa.

Voit aina soittaa myös meille (numeromme on 116 111) tai tulla juttelemaan kanssamme chatissä. Myös kirjepalveluun voit kirjoittaa ja aloittaa kirjeenvaihdon kanssamme. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia, luottamuksellisia ja auki joka ikinen päivä. Löydät niistä lisätietoa täältä Nuortennetistä.

Toivon sinulle mukavia hetkiä kavereittesi kanssa! Haethan apua koulusi ammattilaisilta, jos nämä pulmat eivät muutoin poistu elämästäsi. Olet tärkeä ja ihana juuri tuollaisena!

Halauksin,
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

ahistaa enkä haluu syödä:/

oon itekki alkanu kattoo kans painoo kosk oon tosi tosi sillai ns läski omast mielest ja haluisin vaa laihtuu ja laihtuu olla ns normaali.
mun kaverit on alkanut valittaa mulle siittä ku en syö mut en haluu et mun paino alkaa nousta ja mua on alkanu välil ahistaa ja tullu paniikkikohtauksii just esim syömisestä ja koulus olosta yms.
mut tsemppii sulle sinne<33
palaillaan<33

🐸🏳️‍🌈🏳️‍🌈🐸

Yritä ettii itestäs hyvii puolii.😁

Oot just täydellinen sellaisena ku oot. 💜

Vastaa aiheeseen: Syöminen ja paino…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top