Siirry sisältöön
mmmmmm

Onko tää syömishäiriötä? Mä oon ihan sekasin ja haluaisin jotain täsmennystä….

[osa tekstistä poistettu]
5.) välillä oon iloinen näistä jutuista ja tunnen itseni terveeksi ja kontrollin omaavaksi
6.) toisinaan taas tunnen itseni sairaaksi, koitan uhmata ajatuksiani, mutta lopulta ne voittaa.

muitakin olis, mut en ehdi nyt kirjoittaa. Kirjotan myöhemmin

MLL Ylläpito

Hei,

syöminen ja ulkonäkö taitavat täyttää ajatuksistasi suuren osan? Silloin, kun syöminen ja siihen liittyvät ajatukset, tunteet ja toiminnat alkavat häiritä normaaleja arjen asioita ja määrittää suurta osaa tai kaikkea omaan elämään liittyvää, on aihetta huoleen. Joskus itse ei näe syytä huoleen, mutta läheiset huolestuvat muuttuneesta käyttäytymisestä. Myös silloin olisi hyvä pysähtyä pohtimaan, mitä itselle oikeasti kuuluu, miten voin ja kenen puoleen voisin ehkä kääntyä?

Minulla ainakin heräsi huoli noiden kirjoittamiesi kohtien pohjalta. Onko tätä jatkunut pitkään? Sinua itseäsikin välillä epäilyttää toimintojesi ja tapojesi terveellisyys, mutta niitä on vaikea vastustaa. Asiat ovat taitaneet edetä pikku hiljaa tähän pisteeseen?

Syömishäiriö on vakava ja hengenvaarallinen sairaus, joka vaikuttaa paitsi kehon terveyteen, myös mielenterveyteen. Mitä aiemmin siihen viittaaviin oireisiin saa apua, sitä nopeammin voi alkaa toipua ja saada suhtautumistaan syömiseen jälleen normaaliksi. Toivoisin, että sinä juttelisit jollekin aikuiselle siitä, mitä tännekin kirjoitit ja kysyisit neuvoa? Onko koulussasi terveydenhoitajaa, jonka luona voisit käydä tällä tai ensi viikolla? Entä tietävätkö vanhempasi, mitä sinulle kuuluu?

Sinä ansaitset iloa, onnea ja nautintoa elämääsi! Lähde rohkeasti hakemaan apua äläkä anna yhä kasvavan kontrollin saada sinusta otetta. Se synkkyys ja ilottomuus, jota syömishäiriö tuo mukanaan, on jotain sellaista, jota vastaan kannattaa taistella kaikin voimin! Yksin siihen taistoon ei tarvitse lähteä, vaan apua ja tukea on saatavilla!

Rohkeutta ja sinnikkyyttä!

Vastaa aiheeseen: syömishäiriötä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top