Siirry sisältöön
hukassa itsensä kanssa

Hei

Mulla on masennus ja olen atellu [osa tekstistä poistettu] Minua ällöttää oma itseni [osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei,

kirjoituksesi herätti minussa huolen sinusta. Kirjoitat vakavista asioista ja niiden perusteella sinulla taitaa olla aika tosi paha olo tällä hetkellä. Kuolema ei ole ratkaisu pahaan oloon. Kuolema on kaikista lopullisin asia tässä elämässä. Ennen kuin edes harkitsee mitään lopullista, niin eikö kannattaisi kokeilla kaikkia muita keinoja alkaa voida paremmin? Ei voi hävitä mitään, jos antaa ensin mahdollisuuden elämälle ja auttajille.

Oletko saanut apua masennukseesi? Esimerkiksi terapiaa? Kuka voisi olla sellainen aikuinen, kenelle voisit kertoa synkistä ajatuksistasi? Olisi nimittäin todella tärkeää, että joku lähelläsi oleva aikuinen saisi tietää ja voisi auttaa sinua saamaan apua. Vaikka nyt sinusta tuntuu, että missään ei ole mitään mieltä ja synkkyys on loputon jatkumo, se ei ole totta. Masennus on sairaus, josta voi parantua. Masennuksen vuoksi maailma ja elämä näyttävät harmailta. Se ei kuitenkaan ole totta, vaan sairauden aiheuttamaa. Kun otat apua vastaan ja jaksat olla kärsivällinen avun vaikutuksen suhteen, huomaat, että ONNEKSI et luovuttanut, sillä elämä on sittenkin todella elämisen arvoista!

Mieti edes asioista puhumista avoimesti. Jos asioiden ääneen sanominen on vaikeaa, niin voit myös kirjoittaa kirjeen tai käyttää apuna Huoli puheeksi -lomaketta, joka löytyy Nuortennetin Mistä apua -osiosta.

Voimia ja uskoa valoisampaan tulevaisuuteen!

Vastaa aiheeseen: syytä huolestua?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top