Siirry sisältöön
Bubbles🔵

Ekaksi oon tosi itseinhoinen ihminen. Mä siis oon sillee fine oman kropan kaa et juu vois olla paalljon parempi ja vertaan koko ajan muihin mut pää asiassa must tuntuu et oon tylsä ja tyhmä ja tosi epäcool ja ihan vaan lapsellinen kans. Ja se ku mul on muutama hyvä kaveri vaan eikä me silleen hengata vapaa ajalaa vaikka haluaisin mutku ekaksi en tiiä mitä hitsii tehä sillee mulle ei oikeen mahu kotiin sisälle tekee mitään kun on niin paljon sisaruskii eikä oikeen muillekkaa. Toisesk must tuntuu ettei ne ees haluis olla mun kaa ku ei ne ikin kysy mua minnekkää. Kaikki mun muut kaverit kävi särkäs nuokun retkellä jonne mä en päässy kosk jäin auton alle pari kuukaut sitte ja sain aivotärähdyksen ja mursin varpaani siin. Joka myös kuulostaa ihan sika naurettavalta sillee jäit sit auton alle ja mursit varpaas etkä vaikka koko jalkaas. Oon tottakai kiitollinen siit etten mut kuiteski. Ja sit se et enhän mä siis muista siitä tapahtumasta mitää että en tiä miks oon ollu niin tyhmä että oon ajanu pyöräl auton alle. Sain tost korvauksii 900€ joka on aik kiva juttu mut sit taas haluisin laittaa säästöön osan mut iskä ei tiiä siit säästöhommast tarpeeks ni mitää ei olla viel tehty sen eteen. Ja mun vanhemmat on eronnu eikä jostain syystä vaan suostu puhumaan mun asioists toisilleen vaan mun pitää toimia siinä välikätenä viddu.Ja sitte syyslomahan alkaa ihan just ni en tietenkään pääse tekemään mitään kavereiden kaa kosk oon iskällä tai mummolassa koko viikon ettäs. Ja mun muut kaverit varmaa on keskenää koko loman ku ei niist kukaa kuiteskaa ees tykkää musta varmaa. Mut siis kertokaa miten saada introvertit kaverit hengaa mun kaa ja mitä viddua tehä niiden kanssa koska ite oon huono keksimises ja miten selvitä kahdessa uusioperheessä elämisen kun tuntuu ettei kuulu minnekkään heeh

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Olitkin kirjoittanut tosi hyvin monesta eri asiasta, jotka tällä hetkellä harmittavat. Toivottavasti saat kirjoituksiisi kommentteja toisilta nuorilta – heiltä voi tulla paljon parempia vinkkejä kuin minulta.

Vaikka tunnut olevan kavereittesi kanssa vain koulussa, niin olin tosi iloinen, että sinulla kuitenkin on kavereita! Vaikka kirjoitat itsestäsi harmillisen negatiiviseen sävyyn, kuulostaa siltä että olet tosi hyvä tyyppi ja sinusta pidetään, kun sinulla on useampiakin kavereita. Jos he viihtyvät seurassasi koulussa, niin uskon, että olisit heille ihan yhtä hyvää seuraa myös vapaa-ajalla. Monet tuntuvat viettävän illat kotona, kun netin kautta voi tehdä monenlaisia asioita ja olla yhteydessä ihmisiin. Mutta hienoa kuulla, että haluaisit hengailla heidän kanssaan myös illalla ja tehdä jotain yhdessä! Jotkut eivät koskaan ehdota itse mitään, mutta lähtevät kyllä mukaan, jos joku pyytää. Ehkä kaverisikin ovat tällaisia?

Mutta mitä siis voisit ehdottaa, jos teille sisälle ei oikein mahdu. Mietitäänpäs. Ensinnäkin kannattaa kartoittaa kaikki kotipaikkakunnan, nuorisotoimen ja seurakunnan toiminnot nuorille. Noilla kaikilla on uskoakseni facebook- ja instagramtilit sekä nettisivut, joista erilaiset tapahtumat ja muut toiminnot selviää. Entäpä liikuntatilat ja erilaiset höntsäpelailut? Frisbeegolf-radat? Onko siellä jotain elokuvateatteria tai siihen liittyvää elokuvakerhoa? Mites hengailu ja lehtien lukeminen kirjastossa? Siellä saattaa olla myös lautapelejä, mitä voi pelata? Miten olisi siis peli-ilta kirjastossa?

MLL:llä voi käydä lastenhoitokurssin ja tehdä satunnaisesti lastenhoitotöitä (tosin vain yli 16-vuotiaat) ja 4H järjestää dogsitter-kursseja, jos haluaisit käydä hoitamassa lemmikkikoiria (kurssi on vain yli 14-vuotiaille). Tykkäisitkö niistä? Sellainen voisi olla kiva aloittaa jonkun kaverin kanssa? Tai haluaisitko aloittaa kerhon ohjaamisen koululla tai seurakunnalla? Olisiko sellainen mahdollista teidän paikkakunnallanne?

Jos teillä on rahaa käytettävissä ja asutte kaupungissa, voisitko ehdottaa keilailua tai uimahallikäyntiä? Pakopelihuonetta? Joskus voi vaatia vähän suostuttelua saada joku kotikissa ulos tapaamaan ihmisiä, mutta uskon, että se kannattaa. Tai jos mikään noista ei kuulosta sinulle tai teille sopivalta tekemiseltä, niin voisitko joskus vain laittaa viestiä, että sinulla on tylsää ja kysyä, voisitteko tehdä jotain yhdessä. Toivon kovasti, että saat heidät mukaasi johonkin kivaan toimintaan.

Olipa kurja kuulla tuosta onnettomuudesta! Onneksi siinä ei käynyt huonommin, vaikka oli varmasti tosi kurjaa, kun et päässyt mukaan Särkänniemeen. Toivottavasti pian tulee uusi mahdollisuus huvipuistokäyntiin. Korvausrahojen säästöön laittaminen kuulostaa tosi järkevältä! Helpoin tapa laittaa ne sivuun olisi avata uusi tili, mikä käy helposti verkkopankissa. Jatkossa tuo tili voi olla oma säästötilisi, johon voit aina laittaa säästöön rahaa, kun niin haluat. Toivon, että isälläsi olisi tälle asialle aikaa, se ei onneksi vie kauaa.

Ymmärrän, että elämä kahden perheen välissä voi olla joskus rankkaa. Oletko kertonut tuosta vanhemmillesi? Olisiko mitään, mikä saisi sinut tuntemaan olosi paremmaksi? Jos vain keksit jotain, niin kerro siitä heille. Uskon, että he toivovat sinun olevan onnellinen. Aina vanhemmat eivät ehdi tai jaksa ajatella kaikkia asioita jokaisen osapuolen kannalta. Siinä olet ihan oikeassa, ettei sinun tarvitse toimia heidän viestinviejänään. Jos vain mitenkään mahdollista, voit hyvin sanoa heille seuraavan kerran, että kieltäydyt tuosta tehtävästä ja että heidän täytyy ihan itse kertoa asiansa toisilleen. Tämä voisi olla hyvä sysäys heille ajatella tätäkin asiaa teidän lasten kannalta.

Syyslomasi taitaa olla nyt käynnissä, joten toivon sinulle mukavaa lomaa! Toivottavasti löydätte vaikka vanhempiesi tai mummosi avustuksella jotain mukavaa puuhaa.

Jos tämän vastaukseni vinkit eivät kuulostaneet ollenkaan sinulle sopivilta, niin voit aina soittaa meille tai olla yhteydessä chatin kautta, niin voit tuumailla asiaa jonkun toisen päivystäjän kanssa tai etsiä yhdessä tekemistä netistä. (Voit olla yhteydessä myös, jos sinulla on ihan vain tylsää joku ilta tai vaikka nyt lomalla.) Numeromme on 116 111 ja chat löytyy täältä Nuortennetistä. Molemmat palvelut ovat auki joka päivä eivätkä ne maksa sinulle mitään. Lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä nettikirjepalvelu.

Kaikkea hyvää sinulle!
Lämmöllä
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Bubbles 🔵

Kiitos tosi paljon vinkeistä oon nyt saanu lisää kavereita ja uskon et teen vapaa ajalla niiden kanssa enemmän asioita❤️❤️

Vastaa aiheeseen: Tää on nyt räntti kaikest

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top