Siirry sisältöön
Elli….

Moi! Mä oon siis 11v tyttö.
Tässä on siis mun tarina:
Musta tuli iso Queen fani  Mua on kiusattu monta vuotta mut oon menny jo juttelee siitä nii siitä ei nyt tarvii huolehtia. [osa tekstistä poistettu] Onko tää normaalia?? Voiko joku tulla auttaa??.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei 11-vuotias Queen-fani.

Queen on kyllä mahtava yhtye ja Freddie Mercury oli todella taitava artisti, ei siis ihmekään, että häntä ihailet. Onkin ihan tavallista, että fanit haluavat matkia idolejaan esim. moni jäljittelee suosikki artistinsa pukeutumista ja tyyliä. Minussa herättää huolta se, että sinä haluat idolisi sairastaman vakavan sairauden, joka on hengenvaarallinen ja vaatii jatkuvaa hoitoa. Freddie ei varmasti itse olisi tätä tautia halunnut enkä usko, että hän toivoisi yhdenkään faninsa sitä saavan. On onneksi paljon turvallisia tapoja fanittaa ja toivon, että keskityt niihin mm. Queenin musiikkiin ja ehkäpä Freddien omaperäiseen tyyliin.

Asia kuitenkin tuntuu kovasti pyörivän mielessäsi niin ehdottaisin, että kävisit juttelemassa esim. koulusi terveydenhoitajan tai kuraattorin kanssa. Heille voit kertoa luottamuksellisesti mieltäsi painavista ja askarruttavista asioista. Kerroitkin myös kiusaamisesta ja, että olet siitä käynyt puhumassa – mikä on todella hienoa! Onko kiusaaminen siis loppunut vai jatkuukohan se edelleen? On tärkeätä, että kerrot heti koulussa tai kotona, jos kiusaaminen jatkuu, sillä siihen tulee aina puuttua. Oletkin ollut jo rohkea, kun olet siitä käynyt juttelemassa ja olethan jatkossakin yhtä rohkea! Voit myös aina kirjoittaa meille kirjeen, tulla chattiin tai soittaa lasten ja nuorten puhelimeen, jolloin voidaan puhua enemmän siitä mitä sinulle kuuluu.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Totanoin

Toi AIDS on ensinnäkin seksitauti ja se tuhoaa sun vastustuskykysi käytännössä kokonaan. Periaatteessa et kuole AIDSiin vaan kaikkiin niihin muihin tauteihin mitkä saat kun vastustuskykysi on poissa. Ei kuulosta kovin mukavalta ja voin taata ettet halua sitä.

Vastaa aiheeseen: Tää on outoa [osa tekstistä poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top