Siirry sisältöön
Tarinatyttö

Heippa!
Olen yrittänyt saada vastauksia tähän lapselliseen käytökseeni.
Kerron tarinoita uusille ihmisille (joista voisi tulla kvereitani) ja menetän heidät heti kun saavat tietää minun valhdelleen.
[Osa tekstistä poistettu]
Noh, toki tämäkin tuli esiin ja taas sain mainettani kasvatettua valehtelijana! Ja menetin tyttöjen kaa välit!!!

Mitä tämä on, olenko ainoa, mitä apuu mä tarviin jne.!!!!!!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi ja onpa hienoa, että olet lähtenyt hakemaan itsellesi apua! Uskon, että et ole yksin tämän kanssa. Moderoin tekstistäsi yksityiskohtia pois, jotta henkilöllisyytesi pysyy turvassa.

Minusta todella hienoa, että tunnistat ongelman ja haluat saada siihen apua. Se kertoo siitä, että välität itsestäsi ja läheisistäsi. Se kertoo myös siitä, kuinka olet ottanut jo askeleen kohti parempaa suuntaa. Oman haitallisen käytöksen muuttaminen ei ole kuitenkaan aina helppoa ja siihen olisi tärkeä saada tukea aikuiselta.

Miltä sinusta tuntuisi kertoa tästä rehellisesti jollekin läheiselle aikuiselle? Entä miltä sinusta tuntuisi myös kertoa rehellisesti ne asiat, joista olet valehdellut? Asian kertominen ei varmastikaan ole helppoa ja voi aiheuttaa monenlaisia reaktioita. Joku saattaa esimerkiksi suuttua tai loukkaantua, kun kuulee, että hänelle on valehdeltu. Loppupeleissä rehellisesti kertominen voisi tarjota sinulle mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä. Uskoisin myös, että muutkin arvostavat sitä, jos asian myöntää rehellisesti, vaikka se herättäisikin aluksi epämiellyttäviä tunteita.

Yksin sinun ei tarvitse olla tämän kanssa, vaan sinulla on oikeus saada apua ja tukea itsellesi! Olet ollut jo rohkea, kun kirjoitit asiasta tänne ja toivon sinulle lisää rohkeutta kertoa asiasta jollekin läheiselle! Kuka voisi sinulle olla sellainen luotettava ja turvallinen aikuinen, kenelle uskaltaisit asiasta kertoa?

Muista, että aina voi soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), jos haluat jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Kevätterveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Tarinoiden sepitys

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top