Siirry sisältöön
Candy Queen🍭♥️

Olen ollut todella masentunut ja ahdistunut lähiaikoina, [Osa tekstistä poistettu] Joten voisitteko julkaista tänne huomenna viestejä, jotta olo edes vähän paranisi? Se auttaisi kovasti. Elämäni on muuten TÄYSIN pilalla.

Ps. Minun ikääni on haukuttu täällä Nuortennetissä. [Osa tekstistä poistettu] 14-vuotias on teini, joten otin tuon kommentin suuren loukkauksena. Tämä pahensi elämääni TÄYSIN.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi ja hienoa, että kirjoitit tänne! Olen lukenut viestisi kokonaan, vaikka olenkin tästä poistanut kohdat, joissa kuvailit itsetuhoisuutta sekä kohdan, jossa viittasit toisen käyttäjän nimimerkkiin ja viestiketjuun.

Viestien julkaisemisessa voi joskus mennä hetki, sillä jokainen viesti käydään huolellisesti läpi ja niitä moderoidaan tarvittaessa ennen julkaisua. Valitettavasti emme pysty lupaamaan, missä tahdissa julkaisemme viestejä. Viestejä saatetaan julkaista myös eri tahtiin eri palstoilla.

Palstalta poistetaan loukkaavat viestit, mutta oli ikävä kuulla, että olet kuitenkin kohdannut kommentin, joka loukkasi sinua ja pahensi oloasi. Ikävuodet 12-14 ovat virallisesti varhaisnuoruuden vuosia. Aikuisuus saavutetaan virallisesti 18 vuoden iässä ja ehkä kommentoija viittasi kommentillaan tähän.

Kuulostaa siltä, että Nuortennetin keskustelupalsta on tuonut sinulle myös hyvää mieltä, kun sanoit, että viestien julkaisu parantaisi oloasi. Tämä on ilahduttava kuulla, mutta samalla minulla heräsi huoli voinnistasi, kun kerroit olevasi masentunut, ahdistunut ja itsetuhoinen.

Paha olo ja itsetuhoisuus ovat aina sellaisia asioita, joihin tulee saada aikuisten apua. Tästä syystä haluaisinkin kannustaa sinua kääntymään jonkun oman läheisen, turvallisen aikuisen puoleen. Masentuneeseen ja ahdistuneeseen oloon sekä itsetuhoisuuteen tulee aina myös saada ammattilaisen apua. Esimerkiksi koulukuraattori, -terveydenhoitaja tai -psykologi ovat juuri tällaisia asioita varten ja osaavat tukea sinua. Täältä voit lukea vielä lisää avun hakemisesta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/

Meille voi myös soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen, jos haluat jutella anonyymistä ja luottamuksellisesti mieltä painavista asioista. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Toivon, että vointisi kohenee ja kiitos vielä, kun kirjoitit!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: TÄRKEÄÄ ASIAA PÄIVYSTÄJILLE!!!!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top