Siirry sisältöön
Haluiskojokuauttaa

Okei eli oon tosi nuori tyttö (12) lapista ja mulla on nyt ollu jotenki itsetuhoisia ajatuksia jotka kyllä menee ohi mutta niitä on tullu aika tihein väliajoin. Kerron tän mistä tää alko ihan alusta tähän pisteeseen. Eli mun kaveri oli päästäny mut sen tiktok käyttäjälle ja siellä oli jutellu sen kavereitten kanssa mahtavasta kesälomasta ja laittanu kaikkee että mulla on niin ikäväähh jne. Ja oon tosi kateellinen ihminen joten estin sen WhatsApissa ja se alko laittamaan mulle snäppiä että miks estin sen yms. Ja ignoorasin ne (huom. Se laitto kolme viestiä) sitten se esti mut snäpissä ja kerroin sille sen jutun wapissa mutta se oli niin vihanen että ignooras ja lopulta esti. Noh aloin juttelemaan sen kanssa instagramissa ja aluks se ei vastannu 16 ekaan viestiin mutta sitten se alko valittamaan että en vastannu sen viesteihin ja niin. Se oli aika turhaa ja se itseasiassa kerto että se on turhasta vihanen tälleen : ”mitä järkeä sulla on olla turhasta vihane?” Mä kysyin ja se vastas : ”Niih” ja n. 30min päästä se sano ”Et vai ite oo koskaan turhasta vihanen” vastasin että oon mutta en nyt ja se sano : ”no mä oon nyt” ja niin. Sitten ei juteltu pitkään aikaan koska äiti sano nii että ei kannata. No laitoin sille viestiä :”Mä rakastan sua oot tärkein” ja se ei vastannu joten luovutin. Sitten se otti snäpin eston pois ja käyttäyty ku mitään ei ois tapahtunu. Kysyin sitte että voiko ottaa loputki pois ei voinu ja se sano että ei halua olla kesällä mun kanssa. Se on myös mun serkku joten sen takia en haluais että välit menee ja se on joskus osannu olla kivaki. Nyt se esti mut taas snäpissä ja sano että ”en mä oo sua estäny” sanoin että estä mut ja ota se sitten pois niin se sano että ei pysty ja tajusin kyllä että se valehtelee mutta oon nyt tässä pisteessä. Ja jos aijot vastata tähän ota nää jutut huomioon
– Ollaan tunnettu mun ristiäisistä asti.
– Se on mun serkku.
Ja tässä on tärkein:
– En halua että meijän välit menee poikki jonka takia itken sen takia usein mutta haluan olla sen kanssa vielä kaveri.
**Se on muuttunu niin paljon myös nii en oo enää varma mitä haluan**
(Anteeks kirjotusvirheet)
Kiitos jos luit tänne ja voisitko auttaa mua?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Hyvä, että päätit kirjoittaa mieltäsi painavasta ongelmasta tänne.

Ymmärsin viestistäsi, että olette olleet kauan kavereita (ja serkuksia), ja näin ollen riitatilanne, joka syntyi, on tuntunut varmasti sinusta hyvin kurjalta. Ymmärtääkseni riita alkoi, kun tulit kateelliseksi kaverisi muista kavereista ja estit hänet WhatsAppissa. Jokainen kaverisuhde on omanlainen, eikä niitä yleensä kannata verrata toisiinsa. Uskon, että olet kaverillesi yhtä tärkeä kuin hän on sinulle. Se, että ihmisillä on monta kaveria ei ole toisten kaverisuhteista pois, vaikka kurjalta tuntuukin kuulla, kun oma kaveri hehkuttaa muita kavereitaan.

Joskus kavereiden kesken syntyy riitoja ja ne valitettavasti kuuluvat elämään. Varsinkin murrosiässä, kun mielessä tapahtuu paljon tunteiden ailahtelevuutta voi helpommin sanoa ja tehdä asioita, joita ei oikeasti tarkoita. Riitatilanteen takia ei kuitenkaan kannata heittää ystävyyttä hukkaan. Viestistäsi päätellen teillä on ystävyydellenne kuitenkin pitkä historia ja näin ollen aika tukeva pohja. Riidasta puhuminen voi tuntua ahdistavalta mutta riidan sopiminen on yleensä palkitsevaa ja lähentää usein ystävyyttä entisestään. Sitä paitsi riitelyssä ja sopimisessa on myös hyviä puolia. Siitä oppii aina itsestään ja toisesta jotakin uutta sekä ihmissuhdetaidot kehittyvät. Riidat kertovat myös siitä, että uskaltaa olla oma itsensä toisen seurassa.

Olette olleet yhteydessä kaverisi kanssa sosiaalisen median kautta, joka on johtanut molemminpuolisiin estoihin eri kanavissa. Voisitteko kenties tavata kasvotusten ja puhua tapahtumat läpi? Kannustaisin sinua soittamaan tai muulla tavalla olemaan yhteydessä kaveriisi ja sopimaan tapaamisen jossain, missä voitte rauhassa keskustella tapahtuneesta. Voit kertoa kaverillesi, miten koit tilanteen, miksi päädyit estämään hänet alun perin ja mikä hänen käytöksessään on sinua satuttanut. Ymmärrätte varmasti toisianne paremmin kun saatte vaihdettua ajatuksianne tilanteesta toisienne kanssa. Sopiessa kannattaa muistaa, että voittajaa tai häviäjää ei etsitä, vaan sovinto tulee perustua ratkaisuun, joka tyydyttää molempia.

Kerroit myös, että sinulla on ollut itsetuhoisia ajatuksia. Riita kaverisi kanssa on varmasti ottanut koville ja saanut mielesi maahan. Kehottaisin sinua puhumaan näistä ajatuksista esimerkiksi vanhempiesi kanssa. He varmasti haluavat kuunnella ja auttaa sinua. Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) tai kirjoittaa kirjeen niin voimme miettiä yhdessä kanssasi ratkaisuja tilanteeseesi

Olet rohkea, kun haluat selvittää asiat kaverisi kanssa. Toivon todella, että saatte riitanne sovittua.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Tarttisin oikeesti apua

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top