Siirry sisältöön
Ahdistunut

Oke. Musta tuntuu vaan usein et en oo tarpeeks. Stressaan tosi paljon asioista ja oon saanu monesta masennustestistä vakavan masennus diagnoosin. Aiemmin asiat ehkä oli paremmin, mut mulla oli kihomatoja. Ja siitä on jo melkein kaksi kuukautta. Se ahisti mua ihan hirveesti. Oon aina pelännyt kaikkea tarttuvaa. Pesin käsiä yhessä vaiheessa niin paljon että mun iho Alko halkeilla. Ja nää madot oli mulle pahin mahdollinen asia. En vieläkään pysty menemään uimaan koska pelkään että niitä ois. Oon tosi ahdistunut ja tuntuu et ei oo enää mitään motivaatiota tehä kouluhommia. Oon saanu parista kokeesta tosi huonon numeron koska siirrän kaikkea vaikeaa ja päätöksen tekoa myöhemmäksi.
En ees uskalla puhua mun koulukuraattorille, tai kavereille koska pelkään että niitä ällöttäisi.
Olenko ällöttävä? Tuntuu että maailmasta on kadonnut kaikki mistä nautin aiemmin. Välillä kun ahdistaa satutan itseäni. Pelkään että tää kaikki on vaan mun huomion hakemista, mut kukaan ei tunnu tajuuvan miten paha olla mulla on.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Ahdistunut,

Voit olla ylpeä itsestäsi, että pahan olon ja voimattomuuden keskellä löysit kuitenkin voimia kirjoittaa tänne ja kertoa olostasi. Toivon, että saat rohkeutta myös kertoa olostasi ympärillä oleville aikuisille, sinä ansaitset nyt saada tukea ja apua itsellesi voidaksesi paremmin.

Kerrot epäileväsi, että sairastaisit masennusta. Kerrot olevasi ahdistunut, pelkääväsi asioita ja satuttavasi itseäsi. Kirjoitat myös menettäneesi ilon asioista, joista olet nauttinut aiemmin ja koulunkäyntikin tuntuu tahmealta. Pelkäät kuitenkin muille kertomista, koska ajattelet ettei pahaa oloasi oteta vakavasti.

Kaikki kertomasi ovat merkkejä siitä, että tarvitset nyt apua itsellesi. Et ole mitenkään syypää omaan pahaan oloosi, eikä mikään mitä tunnet tai koet tee sinusta huonompaa kuin muut. Sinun ei tarvitse pärjätä yksin pahan olosi kanssa, jokainen meistä tarvitsee joskus toisen apua ja tukea. Sinä ansaitset voida paremmin ja se on myös mahdollista, kunhan rohkaistut kertoa asiasta jollekin aikuiselle.

Toivottavasti lähipiiristäsi löytyy joku turvallisen oloinen aikuinen, jolle voisit kertoa pahasta olostasi tai vaikka näyttää tänne kirjoittamasi viestin. Vaikka nyt voi tuntua siltä, että on täysin yksin oman pahan olonsa kanssa, ympärilläsi on varmasti ihmisiä, jotka toivovat parastasi ja haluavat auttaa sinua. Toivon myös, että elämässäsi on jotain asioita, jotka saavat olosi helpommaksi edes hetkeksi aikaa. Kävely auringonpaisteessa, oman lempimusiikin kuuntelu, lemmikin halaaminen tai hyvän sarjan katselu antaa hengähdyshetken pahan olon keskellä.

Mikäli kaipaat juttuseuraa, voit myös aina soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittaa chattiin, olemme joka päivä auki ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella. Arki-iltaisin nuorten Tukilinja päivystää klo 20–24 samassa numerossa ja sieltä saa ammattilaisen tukea pahan olon hetkellä.

Auringonpaistetta ja voimia sinulle kevääseen!

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Tarviin apuu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top