Siirry sisältöön

Tarvitsen apua ja vastauksia kiitos, kysyn Tyttöystäväni puolesta

Tarvitsisin apua ja vastauksia

Eli siis, mun Tyttöystävää on kiusattu aikalailla aina, sillä on todella vaikeaa elämässä, romahtanut henkisesti ja fyysisesti tuntuu ettei kykene enään mihinkään, tuntuu että ainoa asia josta hän voi iloita olen minä. Itse olen todella avuton ja en tiedä mitä tehdä, odotan vastausta ja ohjeita mikäli niitä voi saada täältä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi!

Kerroit, että tyttöystävääsi on kiusattu ja hänellä on muutenkin ollut vaikeaa elämässään. Hän on romahtanut niin henkisesti kuin fyysisestikin, eikä oikein kykene enää mihinkään. Ymmärrän hyvin, miksi koet olosi avuttomaksi, etkä tiedä, mitä tulisi tehdä. Oman läheisen ihmisen huonoa vointia voi olla todella raskasta seurata vierestä. Ihana kuulla, että hän iloitsee sinusta, mutta hänen onnellisuutensa ei voi olla ainoastaan sinun vastuullasi.

Tyttöystäväsi voi nyt todella huonosti, mutta oikeanlaisella tuella asiat voivat muuttua paremmiksi. Onko hän käynyt koskaan juttelemassa kenellekään ammattilaiselle? Esimerkiksi koululla kuraattori, terveydenhoitaja tai koulupsykologi ovat ammattilaisia, jotka osaavat auttaa, kun nuori voi psyykkisesti huonosti. Myös terveyskeskuksesta on mahdollista saada apua. Sinä voit kannustaa tyttöystävääsi hakemaan apua ja vaikka tarjoutua menemään tapaamiseen hänen mukaansa henkiseksi tueksi. Muista kuitenkin, että se ei ole sinun vastuullasi, meneekö hän tapaamiseen.

Kuulostaa siltä, että sinulla on raskas taakka kannettavana, kun joudut kantamaan huolta tyttöystävästäsi. Tärkeää olisikin, että sinun ei tarvitsisi olla yksin huolesi kanssa. Voisitko ajatella, että kertoisit huolestasi jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle? Voit hyvin myös mennä tapaamaan esimerkiksi koulukuraattoria ja hänen kanssaan yhdessä pohtia, mitä voit tehdä tilanteelle.

Jos haluat jutella anonyymisti luotettavan aikuisen kanssa, voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Voit vinkata näistä myös tyttöystävällesi. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ethän jää yksin huolesi kanssa!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

<33

Onneks sä oot ees hänen tukena<3 tsemppiä<3

Vastaa aiheeseen: Tarvitsen apua ja vastauksia kiitos, kysyn Tyttöystäväni puolesta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top