Siirry sisältöön
☺️

En tiiä onko tänne asiallista kirjottaa tämmöstä, niin anteeksi jos ei.

Mulle on diagnosoitu adhd kaheksan vuotta sitten ja siitä kahdeksasta vuodesta viitenä mulla on ollu melkein päivittäin itsetuhoisia ajatuksia.
En halua kuolla, koska joku ois huonosti vaan enemmänkin, jotta en enää haluaisi kuolla. Kuulostaa typerältä, tiedän😛

Olin kymmenen kun ymmärsin [Osa tekstistä poistettu] Aloin joka tapauksessa esittämään että mulla on vatsa kipeä, koska en jaksanu mennä kouluun. Se auttoi sen kolme kuukautta kun mun äiti usko mua.

[Osa tekstistä poistettu]

Oon kirjottanu tätä niin pitkään että en ees muista mikä mun alunperinen syy oli, miksi tulin tänne.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi! Ehdottomasti saa kirjoittaa tällaisesta aiheesta ja itseasiassa tällaisten vaikeiden ajatusten kanssa ei pidäkään jäädä yksin. Teit siis tosi hienosti ja rohkeasti, kun kirjoitit! Moderoin viestistäsi pari kohtaa pois, sillä ne olisivat saattaneet säikäyttää muita lukijoita. Olen kuitenkin lukenut viestisi kokonaan.

Kirjoitit, että sinulla on diagnosoitu ADHD ja nyt sinulla on ollut jo viiden vuoden ajan lähes päivittäin itsetuhoisia ajatuksia. Tosi ikävä kuulla, että olet voinut huonosti jo noin pitkään. Kun on pidemmän aikaa kannatellut mielessään vaikeita asioita, niin ei ole ihme, jos oma jaksaminen alkaa loppumaan. Huonoon oloon ja itsetuhoisiin ajatuksiin on kuitenkin aina tärkeää saada apua. Yksin ei tarvitse jaksaa ja pärjätä.

Asiasi on sellainen, että haluan kannustaa sinua kääntymään jonkun lähellä olevan, luotettavan ja turvallisen aikuisen puoleen. Kuka voisi olla sinulle sellainen aikuinen, kenelle sinusta tuntuisi turvalliselta uskoutua? Tällainen aikuinen voi olla oma läheinen, kuten vanhempi.

Itsetuhoisiin ajatuksiin on tärkeää saada apua myös ihan ammattilaiselta. Jos on rohkaistunut kertomaan asiasta omalle läheiselle aikuiselle, niin lähiaikuinen voi olla tukena siinä, että saat itsellesi ajan myös ammattilaisen kanssa. Nyt kesäaikana ainakin terveysasemilta saa apua. Voit halutessasi myös itse kääntyä ammattilaisen puoleen. Esimerkiksi paikkakuntasi nuorisotyöntekijät tai Ohjaamo ovat nuorten tukena tosi monenlaisissa asioissa. Miten muuten olet kokenut, että oletko saanut tukea ADHD:n kanssa olemiseen?

Jos kaipaat vinkkejä, miten asian voi ottaa puheeksi aikuisen kanssa, voit tutustua tähän sivuun: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/
Esimerkiksi ”Huoli puheeksi” -lomaketta voi kokeilla hyödyntää, jos asiasta kertominen tuntuu vaikealta.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu. Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Nuorten tukilinja päivystää samassa numerossa (116 111) joka arki-ilta klo 20-24. Voit myös varata soittoajan MLL:n työntekijälle soittamalla Tukilinjalle tai voit kysyä soittoaikoja nettikirjepalvelumme kautta. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Toivottavasti saisit tähän myös vertaistukea muilta nuorilta! Muista, että olet tärkeä ja arvokas. <3

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Tarvitsen vertaistukea

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top