Siirry sisältöön
😶‍🌫️

Mä en tiiä kuuluuks tää tänne mut ihsm, mä toivon et joku ees lukee tän.

Mä itken ilman syytä.
Must tuntuu et mä en vaan jaksa.
Ei oo yhtään motivaatiota yhtään mihinkään.
Itsetunto lähti jo aikoja sitte.
Mä viiltelen.
Mul on pakko oireita.
Mä en haluis nousta enää aamusin sängystä.
Mä luon päässäni ”fake scenarios” karatakseni todellisuutta.
Välil mä toivon et voisin vaan kadota /kuolla.
Must tuntuu et must ei oo yhtään mihinkään.
Must tuntuu et kukaan ei voi rakastaa mua sillee.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi tänne. Täällä Nuortennetissä voi kirjoitella monenlaisista asioista ja ehdottomasti olet kirjoittanut ihan oikeaan paikkaan. Kun on painavia asioita mielen päällä, niin silloin onkin tärkeää, että niistä pystyy puhumaan tai kirjoittamaan.

Kuvailit tekstissäsi koskettavasti ja surullisesti, kuinka sinulla tuntuu olevan voimat ihan lopussa. Oli myös ikävää kuulla, kuinka olet viillellyt ja sinulla on pakko-oireita. Kun itsetunto on nollissa ja itseään on vaikea rakastaa, niin silloin voi tuntua myös siltä, ettei kukaan muukaan voisi rakastaa tai välittää. Olet kuitenkin rakastettava ja rakkauden arvoinen nuori, vaikka juuri nyt sinusta ei siltä tuntuisikaan. <3

Kun voi huonosti, niin silloin ei tarvitsekaan yrittää jaksaa yksin. Silloin on tärkeää saada apua ja tukea. Avun pyytäminen voi tuntua vaikealta, mutta vaikeassa tilanteessa se olisi kuitenkin tärkeää. Miltä sinusta tuntuisi kertoa voinnistasi jollekin omalle luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle? Oma lähiaikuinen voi olla usein se nopein apu ja se voi joskus keventää hieman omaa oloa, kun joku muukin tietää, miten ihan oikeasti voit.

Myös koululla kuraattori, terveydenhoitaja tai psykologi osaavat olla tukena, jos voi huonosti. Esimerkiksi henkinen paha olo, itsetuhoisuus ja pakko-oireet ovat sellaisia asioita, joihin on tärkeää saada ammattilaisen apua. Apua on mahdollista saada myös oman paikkakunnan terveysasemalta.

Jos haluat, niin voit käydä Nuortennetissä lukemassa lisää ammattilaisen avusta sekä siitä, miten puhua huolista läheisille:
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/tukea-ammattilaiselta/
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/

Meillä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111), jos haluat jutella luotettavan aikuisen kanssa nimettömästi. Voit tulla juttelemaan myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. Yhteydenotot ovat aina nimettömiä ja luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Olet tärkeä ja arvokas! <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Täs tulee ny tunne ryöppy mun ongelmista.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top