Siirry sisältöön
tyhmäveetilmao22

mulla ei ole enää turvallinen olo kotona, viime yönä minun puoli isä (sanoisin) ahdisteli minua klo 1:30 aamulla, en voinut tehdä mitään siitä ja pystyin nukkumaan vasta noin 3:00, äitini ja puoli isäni huutaa ja valittaa minulle melkein joka päivä, joskus minun syystä, yleensä he vain purkavat heidän [sana poistettu] minuun. Olen haaveillut sijais kodista jo noin 8kk mutta en usko että he päästävät minun pääsemisen minnekkään muualle turvalliseen paikkaan, minulla on epämukava olo täällä ja haluan pois. Auttakaa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ja kiitos viestistäsi.

Kerroit, että kotonasi ei ole hyvä olla. Isäpuolesi ahdistelee sinua sekä äitisi että isäpuolesi purkavat omaa pahaa oloaan sinuun huutamalla sinulle. Onpa todella ikävä kuulla, että sinulla on huono olla kotona. Kodin pitäisi aina olla turvallinen paikka, jossa on hyvä olla ja sinun kohdallasi tämä ei nyt täyty. Minulla syntyy huoli siitä, että kerrot isäpuolesi ahdistelleen sinua. Mitä tarkoitat sillä, että isäpuolesi ahdisteli sinua yöllä?

On todella ikävää, että äitisi ja isäpuolesi käyttäytyvät huonosti sinua kohtaan. Sinun ei tarvitse joutua kuuntelemaan huutoa tai joutua ahdistelun kohteeksi omassa kodissasi. Äitisi ja isäpuolesi todellakin toimivat väärin sinua kohtaan. Oletko pystynyt puhumaan vanhemmillesi miltä sinusta tuntuu asua kotona? Ymmärrän sinua hyvin, että olet miettinyt haluavasi pois kotoa, jos tilanne on mikä on.

Kannustan sinua kertomaan tapahtumista jollekin perheen ulkopuoliselle henkilölle. Henkilö voi olla esimerkiksi sukulaisesi, kummisi, kaverin vanhempi tai koulun puolelta opettaja, terveydenhoitaja tai koulukuraattori. Kertomalla tilanteestasi jollekin luotettavalle aikuiselle saat varmasti apua. Aikuinen voi myös kanssasi tehdä asiasta lastensuojeluilmoituksen, jonka jälkeen sosiaalityöntekijät tulevat tapaamaan perhettäsi ja miettivät yhdessä sinun ja perheesi kanssa, miten asian voisi ratkaista niin, että sinulla on hyvä olla. Sinun hyvinvointisi on aina tärkein asia ja lastensuojelussa pidetään huoli siitä, että sinulla on hyvä olla siellä missä asut.

Voit myös aina olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) ja jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti tilanteestasi. Yhdessä päivystäjän kanssa voit purkaa ajatuksiasi, tunteitasi ja miettiä miten asian kanssa kannattaisi edetä.

Sinulla on oikeus voida hyvin ja toivon, että jaksat hakea apua tilanteeseesi koska apua on saatavilla! Pidä huoli itsestäsi.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Tyttö xd

Tsemppiii!❤️Kyl kaikki menee aina parhain päin🧸

Vastaa aiheeseen: tilanne kotonaaaaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top