Siirry sisältöön
Bored bastard

Elämä on paskaa. Yritin kattoo mun lempi sarjaa äsken ja söin herkkuja, mut sekin on nyt jotenki vaa tylsä ja herkutki maistuu pahalta. Mul on kauheen huono olo ja mahaa koskee, lisäks oon ollu jo kauan tosi masentunu ja ahistaa kaikki. En tiiä es et miks enää turhaa tännekkää kirjotan mitään, ei näitä kuitenkaa es julkasta eikä ketään kiinnosta mun valitukset. Kaikki on ihan turhaa paskaa, koko mun elämä. Vihaan tätä. En oikeesti enää jaksa tätä oloo. Tähän ei auta mikään ja joudun vaa kestää. Kaikki on vaa nii sekavaa ja en es osaa selittää. Pitäiskö vaan poistaa tää viesti? Nii oon useesti päätyny tekemään. Ei mul oo mitään järkevää sanottavaa, pelkkää järetöntä paskaa tähänki kirjotan. Tuskin kukaan tätä lukee ja mua itteekin jo ärsyttää tää viesti. Masentaa ihan liikaa nää kaikki tuhannet masentavat viestit tääl nuortennetis, ni siks koitanki lukee vaa niit ilosii yms. Emt, vois vaa luovuttaa ja jättää tulematta enää tännekkää, mut jostain syystä oon viel jaksanu tääl aktiivisesti käydä. Aina ku on tylsää, tuun tänne, ja välil vaik ei oiskaa. Kaikki ehottaa mulle kivoi juttui, mut lopulta mä kuitenki jätän ne tekemättä. Ärsyttää tää koko mun asennekki. Ei voi mitää, paskaa tää on. En tiiä, en jaksa, moi.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moi,

Kuvailet raskaaksi muuttunutta oloasi ja ajattelen, että ompa hyvä kun kirjoitat tänne. Silloin voi hetken pohtia kaikkea jonkun kanssa sen sijaan, että olisi raskaan olon kanssa yksin. Olen tosi iloinen siitä, ettet tällä kertaa poistanut viestiäsi. Se on tärkeä ja minua (varmasti montaa muutakin) kiinnostaa kyllä sinun ajatuksesi.

Kerrot, ettei edes lempisarja ja herkut tee oloa hyväksi vaan tuntuu tylsältä eikä herkut maistu. Joskus käy niin, että jos olisi välillä jotain erilaista tekemistä voisi lempisarja ja herkut taas maistuakkin. Voisiko sellainen auttaa sinua?

Kerrot tosi raskaan kuuloisesta olostasi: mahakivusta, huonosta olosta, ahdistuksesta ja masennuksesta. Oletkohan päässyt tuosta olosta kenenkään kanssa kasvokkain juttelemaan? Onko sinun perheessä tai lähipiirissä ketään kenen kanssa voisi jutella omasta olosta? Tai onko teidän koululla kuraattoria tai terveydenhoitajaa jonka vastaanotolle voisi päästä? Ainahan tuollainen juttelu ei auta, mutta kyllä sille kannattaa antaa mahdollisuus. Joskus nimittäin käy niin, että se auttaa jäsentämään omaa oloa ja saamaan jostain langan päästä kiinni, että miten omaa oloa voisi vähän parantaa.

Kuulostaa siltä, että sinulla on toivoton olo. Mistähän kaikesta se muodostuu? Ajattelen kuitenkin, että se voi muuttua. Yksi pieni palanen kerrallaan elämä voi muuttua ensin vaikkapa siedettävämmäksi ja sitten jo hetkittäin ehkäpä mukavaksikin. On hyvä kuulla, että olet jaksanut kaiken vaikean ja toivottoman tuntuisen keskellä käydä täällä Nuorten netissä. Mikä muu voisi olla sellaista, mistä saisit pahassa olossa hetken tauon? Varsinkin silloin kun olo on toivoton ja musta on tärkeää päästä välillä tauolle. Tarkoitan sitä, että saa hetkeksi olon paremmaksi tai hetkeksi ajatukset johonkin lepoon tai kevyempään aiheeseen.

Kerroit, että käyt täällä kirjoittamassa ja lukemassa muiden ajatuksia. Se on hyvä. Kerroit myös, ettet oikein ole saanut tartuttua niihin ehdotuksiin mitä muut ehdottaa sinulle kivoiksi jutuiksi. No ei se aina olekkaan yhtään helppoa vaan vaatii paljon lähteä tekemään jotain erilaista mikä ei ole itselle tuttua.

Mitä ajattelet, voisitko kokeilla jotain ihan uutta asiaa vaikka 15 minuuttia pari kertaa viikossa ? Ehdotan, että päätät jonkin uuden aiheen tai asian ( esimerkkinä nyt vaikkapa jokin uusi paikka jossa voit käydä esim. kirjasto, kahvila, kirppari, polku jota et ennen ole kulkenut tai kokeilet jotain uutta tapaa liikkua vaikka kävely, uinti, pyöräily, metsään meneminen, koriksen heittely tai mikä vaan ) ja teet sitä tuon 15 min. Sitten ehdotan vielä, että tuon vartin jälkeen olisit itsestäsi ylpeä ja iloinen tuosta uuden kokeilemisesta. On nimittäin niin, että usein minkään muutoksen aikaan saaminen vaatii pieniä kokeiluja ja sitä ettei vaadi itseltään kerrallaan liian paljoa vaan on tyytyväinen ja kannustava itseä kohtaan.

Toivon sinulle parempaa oloa ja jotain mikä helpottaisi vähän raskaan olon keskellä. On hyvä, että kirjoitit meille.

Kirjoitathan uudelleenkin, jos tuntuu siltä.

Lämpimin terveisin
lasten ja nuorten netin päivystäjä

SL😛

Kuulostaa paskamaiselta. Toivon että saat elämäs raiteille ja kaikki menee edes joten kuten. Aina on joku joka välittää. Aina on joku jota kiinnostaa💜

Vastaa aiheeseen: Tosi masentavaa tekstiä.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top