Siirry sisältöön
🥺🥹😫😭😭

Oon 12-vuotias poika ja ku kirjotan tätä kello on 3.04. Tuntuu kuin kukaan ei tykää musta sileen että oltais suhtees ja tiiän siihen syyn. Se on se että oon vähän ylipainoinen ja luokan pelle joka naurataa koko luokaa ja täleen. Aina kun joku tyttö tai poika puhuu musta hyvää saan kuula jälkeen jostain että se ei oikeesti tarkota sitä. Esim kerran istuin yhen tytön vieressä ja oltiin hyvii kavereita ja sit se jotain sano että haluu lakata mun kynnet ja olla ulkona. Kysyin koulun jälkeen tarkotiko se sitä oikeesti ni sit se sano jotai en. Siitä lähtien oon ollu Touch starved. Oon elämässäni varmaan 2 kertaa halannut jotin muutaku mun äitiä tai isää tai tyynyä. Ja haluisin enemän fyysistä kosketusta kuten haleja ja taputuksia selkään jne.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka!

Kiitos viestistäsi ja tosi hienoa, että halusit kirjoittaa ajatuksiasi tänne!

Oli ikävää lukea, kuinka sinulla on kokemus, ettei kukaan tykkää sinusta sillä tavalla, että voisitte olla suhteessa. Ikävää myös, että ajattelet sen johtuvat siitä, millainen sinä olet. Haluan korostaa jo heti tässä alussa, että sinussa ei ole mitään vikaa! On ymmärrettävää, että saattaa kokea painetta siitä, että pitäisi olla jotenkin tietynlainen. Toivon, että oppisit näkemään, että olet hyvä juuri sellaisena kuin olet ja ettet ajattele, että sinun pitäisi olla jotenkin toisenlainen kelvataksesi.

On tosi ikävää sinua kohtaan, että jos kuulet jonkun puhuvan sinusta hyvää, niin saatkin jälkikäteen kuulla, ettei sitä olla tarkoitettu. Jos kuulee ikäviä kommentteja itsestä tai jos joku ottaa takaisin hyvät kommentit, niin se ymmärrettävästi saa mielen matalaksi ja nakertaa itsetuntoa.

”Touch starved” -termi onkin minulle ihan uusi. Ymmärsinkö oikein, että se liittyy juuri tuohon, että kokee saavansa liian vähän fyysistä kosketusta? Ymmärrän hyvin, että sitä voi kaivata enemmän fyysistä kosketusta, kuten halauksia tai taputuksia selkään.

Joskus omaa oloa saattaa edes vähän keventää se, että voi jakaa niitä jonkun oman lähellä olevan aikuisen kanssa. Miltä sinusta tuntuisi jakaa näitä ajatuksiasi esimerkiksi vanhempiesi kanssa tai jonkun muun aikuisen, kenen kanssa tuntuisi hyvältä jutella? Ikävään kommentointiin koulussa tai muualla tulee myös puuttua ja haluaisin kannustaa sinua kertomaan tästä myös jollekin aikuiselle. Voit mennä koulussa kertomaan kommentoinnista esimerkiksi opettajalle tai kuraattorille.

Jos haluat jutella vielä lisää tästä aiheesta tai jostakin muusta, niin myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi soittaa. Voit tulla myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen.

Olet fiksu ja upea nuori, joka ansaitsee ympärilleen ihmisiä, ketkä arvostat sinua juuri sellaisena kuin olet. Haluaisinkin tässä lopussa kannustaa sinua vielä miettimään, mitkä ovat niitä hyviä asioita ja piirteitä, jotka tekevät sinusta juuri sinun? Toivon, että tulet löytämään sellaisen ihmisen, kenelle kelpaat juuri tuollaisena kuin olet ja jolta saat kaipaamaasi läheisyyttä!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Touch starved

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top