Siirry sisältöön
Yksikseni mä kuljen

Heips! :)

!! (Ennen kun alat lukemaan tätä viesti-jutskaa kunnol, nii ota huomioon se, et mä käsittelen aika arkaa aihetta ja tää oikeesti voi triggeröidä jotakuta. Jos tää aihe on mahollisesti sua triggeröivä, niin pliis varjele sun mieltä ja sun kehoasi, ettet sä vahingoita ittees henkisesti tai fyysisesti!! Oot mahtava ja tärkee, pysyttele vahvana! <33) !!

Tuotanoin mä oon tämmöne 15-vuotias kakara ja tbh en oo kunnossa.

[Osa tekstistä poistettu]

Mä en oo varma, et miten voisin puhua täst jollekulle. Ehkä mä en voikkaan. : /
Vielä kaiken lisäksi mut kastettiin kesällä ja mul oli mahtava fiilis, kun aloin seuraamaan taas Jumalaa. Sitte asiat alko mennä alamäkee ja aloin käsittelee mun tunteit väärin ja purkaa niit fyysiseen kipuun ja nytki mä täs avauduin anonyymisti. :p

On mulla ollu paljonki ongelmii mun elämäs, joist oon selvinny jotenki, mut en oo ennen ollu näin pohjalla.

Mutjoo en tiiä mitä tehä.

Anyways moikkelis moikka hehe, en välttämät muista tulla kattoo tätä palstaa tai sillee :D (Btw oot aivan super upea, pidä hyvää huolta itestäs, koska sä todellakin ansaitset hyvää huolenpitoa ja tietysti myös rakkautta! <33)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Oli hyvin kohteliasta ja ajattelevaista lisätä sisältövaroitus ensin, kiitos siis myös siitä. Uskon, että kannustavat sanasi myös koskettavat monia! <3

Me täällä Nuortennetin keskustelupalstalla moderoimme ja poistamme tarvittaessa tekstistä rankat kuvailut. Keskustelupalstan moderoijat näkevät kuitenkin tekstit aina kokonaisuudessaan.

Todella surullista kuulla, että satutat itseäsi ja minulle herää iso huoli voinnistasi. Itsensä satuttaminen kertoo usein sisäisestä pahasta olosta ja viiltelystä saattaa herkästi tulla jatkuva tapa. Itsensä satuttamiseen tulee aina saada ammattilaisen apua ja tukea. Ammattilaisen avulla pystyt miettimään muita, turvallisempia keinoja, oman pahan olon lievittämiseksi.

Mainitsit kuitenkin siitä, että et ole varma, miten voisit puhua tästä kenellekään. Ymmärrän hyvin, että kynnys voi tuntua todella isolta kertoa kenellekään näin vakavasta aiheesta. Sinun ei kuitenkaan tarvitsisi olla yksin ja sinulla on myös oikeus saada apua itsellesi. Jos olet koulussa, voit siellä hakeutua terveydenhoitajan, kuraattorin tai psykologin vastaanotolle. He ovat työssään tottuneet kohtaamaan monenlaisia haasteita ja osaisivat varmasti auttaa sinua eteenpäin. Jos ääneen sanominen tuntuu vaikealta, voit myös kokeilla kirjoittaa asiasi paperille tai laittaa viestin, että sinulla mielessäsi asia, jonka kertominen jännittää. Ensimmäisen askeleen ottaminen voi tuntua vaikealta tässä asiassa, mutta avun hakeminen kannattaa aina!

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Kirjoitat todella kauniisti ja kannustavasti tämän palstan lukijoille – muistathan puhua itsellesi samalla tavalla. Olet tärkeä ja arvokas! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

En mä yksikseni kulje

Hei, kiitti ihan super paljon vastauksesta ja neuvoist!! :))

Ajattelin vinkata (kenties mahollisille) palstan lukijoille, jotka kamppailee viiltelyn tai muun ittensä satuttamisen kaa, et kannattaa puhuu jollekulle luotettavalle tyypille.
Mä puhuin mun parhaalle kaverille asiasta sen jälkeen, kun mun pari muuta läheistä sai tietää ja siit tuli heti mukava turvallinen olo. Olin vihdoin saanut purkaa jonkin mieltä painavan asian super tärkeälle ja luotettavalle tyypille.
Mä myös suosittelen sellast sovellust ku ”I am sober” tai joku tollanen se oli (yks mun ”tuttu” tai sellai kerto sen sovelluksen nimen mulle, mutjoo :D).

Voimii kaikil!! Just sä, lukija, oot ihana tyyppi. <33

soturikissat

toivottavasti pärjäät <3 :3

Vastaa aiheeseen: Trigger warning viiltely…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top